Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A korábbi tervekhez igazodva, mégiscsak május utolsó hétvégéjén folytatódott ismét a koronavírus-járvány miatt két és fél hónapja félbe maradt ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A sorrendben 24. játéknapon egy igazi ukrán klasszikusra került sor: a címvédő és listavezető Sahtar Donyeck pályaválasztóként a kijevi Olimpiai stadionban látta vendégül a Dinamót.

Az ellentétes félidőket hozó mérkőzés első felében a 38. percig csakis fővárosi helyzeteket lehetett feljegyezni, az ukrán válogatott Pjatov kapusnak többször is bravúrra volt szükség a hárításokhoz, és egy lesgól is született ebben az időszakban. Hét perccel a szünet előtt aztán Bujalszkij látványos fejesgóllal a D-betűsöknek szerzett vezetést.

A Sahtar már a középkezdést követően válaszolt Marlos révén, fordulás után pedig már a donyeckiek akarata érvényesült. A 67. minutumban ismét Marlos volt eredményes, pár perccel később pedig a brazil gólzsák 19 éves honfitársa, Marcos Antonio a 3-1-es végeredményt is beállította. Ebben az idényben a címvédő már harmadszor győzte le a fővárosiakat, igaz, a kupában és a Szuperkupában Dinamo sikerek születtek. Érdekesség, hogy a rangadón női játékvezető, a harkivi Katerina Monzul működött közre, és mindkét asszisztense is a gyengébbik nem képviselőiből került ki.

A felsőház másik két találkozóján az Olekszandrija fontos meccset nyert a Zorja ellen, a Gyeszna pedig idegenből hozta el a három pontot.

Ami a 7. és 12. helyezettek párharcát illeti, a koronavírus közbeszólt a Kárpáti Lviv – FK Mariupol találkozót illetően, mivel egy nappal a kezdés előtt kiderült, hogy a lembergiek két játékosa, illetve a csapat négy személyzeti tagja is megfertőződött, így elhalasztották a mérkőzést. A további instrukciók szerint most a Kárpáti egész stábját ismét tesztelni kell, és csak negatív eredmény esetén folytathatják a küzdelmet.

A Dnyipro – Olimpik Donyeck találkozón egy kárpátaljai játékos, az ifjúsági világbajnok Szerhij Buleca remekelt. A Dinamo Kijevtől a Dnyiprónál próbajátékon lévő ungvári kiválóság egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.

Eredmények: Sahtar Donyeck – Dinamo Kijev 3-1, Kolosz Kovalivka – Gyeszna Csernyihiv 0-2, FK Olekszandrija – Zorja Luhanszk  1-0, Vorszkla Poltava – FK Lviv 1-1, SZK Dnyipro – Olimpik Donyeck 3-1, Kárpáti Lviv – FK Mariupol elmaradt.

Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt alighanem már behozhatatlan különbség alakult ki a 62 ponttal első Sahtar és az egyformán 46 ponttal álló Gyeszna, Dinamo, Zorja hármas között…

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés