| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Nem teljes fordulóval vette kezdetét a 2020-2021-es bajnoki idény az immáron 14 csapatos ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, mivel az FK Lviv – Minaj FC találkozót azért halasztották el, mert a lembergiek hat játékosánál is koronavírus fertőzést mutattak ki. A tervek szerint a kárpátaljai újoncklub lembergi vendégjátékára augusztus 31-én kerülhet majd sor.

A bajnok Sahtar Donyeck a Kolosz Kovalivka, míg az ezüstérmes Dinamo Kijev az Olimpik Donyeck ellen aratott magabiztos győzelmet. A jelek szerint a kijevi klub kemény magja még most sem tudja teljesen megbocsájtani a klubvezetésnek azt a tényt, hogy a korábban több mint egy évtizedig ádáz ellenségnek számító Mircea Lucescu ül kedvenceik kispadján. Az Olimpik elleni zárt kapus találkozón néhányan ,,betörtek” a nézőtérre és füstbombákkal jelezték elégedetlenségüket.

A pályára lépő két újonc együttes közül az Inhulec Petrove 1-1-es döntetlent ért el az SZK Dnyipro ellen, a Ruh Lviv viszont egy kiadós vereségbe futott bele Poltaván.

A nyitóforduló eredményei: Olimpik Donyeck – Dinamo Kijev 1-4, Sahtar Donyeck – Kolosz Kovalivka 3-1, Gyeszna Csernyihiv – Zorja Luhanszk 3-1, FK Olekszandrija – FK Mariupol 4-1, Inhulec Petrove – SZK Dnyipro 1-1, Vorszkla Poltava – Ruh Lviv 5-2.

A második fordulót szeptember 12-én rendezik, amikor is az FK Olekszandrija lesz a Minaj FC ellenfele az ungvári Avangard stadionban sorra kerülő mérkőzésen.

Időközben, a minajiak komoly erősítésbe kezdtek, több új játékos érkezését is bejelentették.

Egy időre Kárpátaljára teszi át a székhelyét a Sahtar Donyeck kölcsönjátékosaként Anton Kanibolockij és Kiril Melicsenko. A 32 éves kapus,  Kanibolockij az utóbbi évben a Kárpáti Lvivnél szerepelt ugyancsak kölcsönben, míg a 21 éves Melicsenkóra támadóként számíthat Vaszil  Kobin vezetőedző.

A csatárszekciót erősítheti a Voliny Lucktól érkező 33 éves Denisz Kozsanov is, aki Nurijevvel együtt a legutóbbi idény társ-gólkirálya volt a másodosztályban.

A 21 éves munkácsi származású Dmitro Pavlisra védőként, míg a Dnyiprótól érkező Olekszandr Sznyizskóra középpályásként számíthat a kárpátaljai együttes.

***

A magyar élvonalban a második fordulóból két találkozót is elhalasztottak. A Kisvárda – Puskás Akadémia mérkőzést a tervek szerint szeptember 4-én rendezik, mivel a Puskás keretében még tart a karantén a koronavírus-fertőzés miatt, míg az FTC – Diósgyőr párharcot azért halasztották el, hogy a Bajnokok Ligája első selejtezőjét sikerrel vevő FTC-nek legyen elég ideje  a szerdai Celtic elleni második körre.

Az újonc MTK a Fradi után a Honvédot is alaposan meglepte, és remek helyzetkihasználásával 3-1-re legyőzte ellenfelét. Derekasan helyt állt a másik újonc együttes, a Budafok is, amely Újpesten csent el pontot a házigazdáktól.

Továbbra is hadilábon áll a helyzetkihasználással a Mol Fehérvár, amely hazai környezetben csak percekkel a vége előtt egyenlített a Paks ellenében. A döntetlenek fordulóján ikszelt egymással a Mezőkövesd és a ZTE is.

Eredmények: Mezőkövesd – ZTE 1-1, MTK – Honvéd 3-1, Mol Fehérvár – Paks 1-1, UTE – Budafok 1-1.

Két fordulót követően az újonc MTK áll az élen 4 ponttal.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés