Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

2018 tavaszán még a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó-bajnokságban szerepelt az Ungvár melletti Minaj FC labdarúgó-csapata, amely egy évre rá újoncként feljutott a harmadik osztályból a másodikba, az idén pedig már a másodosztály bajnokaként végző együttesként készülhet a Dinamo Kijev és Sahtar Donyeck elleni találkozókra…

Visszatérve az elmúlt hétvégén befejeződött másodosztályú pontvadászatra, Vaszil Kobin együttese a záró fordulóban a Voliny Luck csapatát látta vendégül és Anataolij Tkacsuknak a 30. percben esett 25 méteres bombagóljával 1-0-ra megnyerte a találkozót. A 90. perc lefújását követően természetesen óriási népünnepély kerekedett a Minaj Arénában, amelytől legalább egy évre elköszönnek Nurijevék, hiszen a hazai élvonalbeli mérkőzéseket az ungvári Avangard stadionban rendezik majd. A Minaj FC mellett még az Inhulec Petrove és a Ruh Lviv harcolta ki a 14 csapatos élvonalbeli tagságot. Az Ungvári Hoverla 2016-os csődje óta tehát Kárpátaljának ismét van élvonalbeli labdarúgó-csapata.

A minajiaknak nem sok idejük marad az ünneplésre, hiszen a hétvégén már indul is a Hivatásos Liga 2020–2021-es idénye! A kárpátaljai együttes szombaton az FK Lviv vendégeként lép majd pályára, majd közel három hét szünet következik a pontvadászatban, amelynek a szeptember 12-én sorra kerülő második játéknapján az FK Olekszandriját látja vendégül a Minaj FC.

A Dinamo Kijev szeptember 26-án érkezik Ungvárra, míg az együttesnek a bajnok Sahtar elleni idegenbeli találkozóját december 9-én rendezik. Az idei év utolsó bajnoki fellépésére december 12-én kerül sor a minajiaknak, amikor is a Vorszkla Poltava látja vendégül az élvonalba jutó sikergárdát.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés