Magyarország | 2020. 11. 27. – 14:28 |

Hatalmas izgalmak közepette a magyar labdarúgó-válogatott végül kiharcolta a jövő évre halasztott Európa-bajnokságon való részvételi jogot, miután a pótselejtezőn a hajrában vesztett állásból huszáros hajrával fordítani tudott Izland ellen.

2016-hoz hasonlóan, most is pótselejtezőn harcolta ki a Marco Rossi által irányított alakulat a kontinensbajnokságon való részvételi jogot. Illetve, a döntő jelentőségű mérkőzés előtt pozitív mintát produkáló olasz tréner nem lehetett ott a kispadon, így csak otthonából adhatott utasításokat a segítőinek.

A Puskás stadionban zárt kapuk mellett sorra kerülő találkozón a vikingek már a 12. percben megszerezték a vezetést, egy ártalmatlannak tűnő szabadrúgásból leadott lövés Gulácsi kezei között kötött ki a hálóban. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a potyagól megpecsételheti a válogatott sorsát, mivel hiába játszott főlényben a hazai 11, igazi gólhelyzeteket nem tudtak kialakítani az izlandi kapu előtt.

A legvégén aztán jött a csattanó! Előbb a 88. percben egy szerencsésen pattanó labdát vágott a hálóba a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Nego, majd a 92. percben a magyar labdarúgás jelenlegi legnagyobb reménységének számító Szoboszlai Dominik fejezett be egy szólót távoli lövéssel, ami végül a vendégek kapujában kötött ki.

Ezután már csak a leírhatatlan gólöröm és a hátralévő két perc kibekkelése maradt hátra, amely után bizonyossá vált, hogy a magyar válogatott jövőre ott lehet a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ha minden az eredeti tervek szerint alakul, abban az esetben Portugáliával és Franciaországgal Budapesten, míg a jeles kvartett negyedik tagjával, Németországgal Münchenben mérkőzhet meg Marco Rossi csapata.

Ami a többi Eb-pótselejtezőt illeti, a további helyszíneken az idegenben játszó csapatok örülhettek: Szlovákia hosszabbítás után nyert 2-1-re Észak-Írország vendégeként, míg Skócia büntetőkkel győzte le Szerbiát a 120 perc után is 1-1-re álló párharcban. Észak-Macedónia Grúziában nyert 1-0-ra.

A pótselejtezőket követően, szombaton és vasárnap már a Nemzetek Ligája sorozatában volt érdekelt a magyar válogatott, és a lengyelek elleni barátságos meccset 2-1-re elvesztő ukrán válogatott is.

A sérülések, eltiltások és más okok miatt alaposan felforgatott magyar csapat ismét vesztett állásból kapaszkodott vissza Szerbia ellen, de ezúttal meg kellett elégednie az 1-1-es döntetlennel.

A B-liga 3. csoportjának másik mérkőzésén Törökország több mint egy félidőt emberelőnyben játszva győzte le 3-2-re Oroszországot.

Az utolsó forduló előtt Oroszországnak és Magyarországnak is 8 pontja van, míg Törökország 6, Szerbia 3 ponttal áll. Amennyiben szerdán a magyar válogatott legyőzi Budapesten Törökországot, és Oroszország nem nyer Szerbiában, így a magyarok végeznének a csoport élén, ami hatalmas bravúrral érne fel.

Az A-liga 4. csoportjában szereplő Ukrajna 3-1 arányú vereséget szenvedett Németország vendégeként, és a lapzártánk után, kedd este sorra kerülő Svájc elleni idegenbeli találkozón az lehet a célja, hogy ne kapjon ki Svájcban. Ebben az esetben ugyanis Andrij Sevcsenko együttese kieshet a B-ligába.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés