Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulója rangadójának, a Dinamo Kijev – Sahtar Donyeck derbinek már csak a fővárosiak részéről volt tétje, hiszen a zsinórban negyedszer bajnok donyeckiek már fordulókkal ezelőtt bebiztosították újabb elsőségüket.

Az első félidőben előbb Sztepanyuk, majd Konopljanka révén már kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, de Olekszij Mihajlicsenko együttese nem adta fel, és fordulás után előbb Verbics szépített, majd de Pena egalizálta az állást.

Az utolsó szó mégis a Sahtaré volt, a narancssárga-feketék francia légiósa, Alan Patric a hajrában megszerezte a győztes találatot.

Mindez azt jelenti, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt az utcahosszal vezető Sahtar mögött a Gyeszna–Dinamo–Zorja hármas közt továbbra is teljesen nyílt a csata az érmes helyekért.

Eredmények: Dinamo Kijev – Sahtar Donyeck 2-3, Gyeszna Csernyihiv – Kolosz Kovalivka 5-1, Zorja Luhanszk – Olekszandrija 2-2, FK Lviv – Vorszkla Poltava 2-2, Olimpik Donyeck – Dnyipro 0-2.

A Sahtar 75 ponttal áll az élen, a Gyesznának és a Dinamónak 55, a Zorjának 54 pontja van.

***

Az ukrán másodosztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Minaj FC 2-1-re nyert az Odessza megyei Balkani Zorja vendégeként. Ez volt a kárpátaljai klub első győzelme a koronavírus-járvány miatti karantén feloldása óta, mivel eddig egy vereség és egy döntetlen volt az Ungvár melletti együttes bajnoki mérlege.

Oszipcsuk révén a vendégek szerezték meg a vezetést a 44. percben, amit a csereként pályára lépő Gogola már kettőre növelt a 84. minutumban. A házigazdák Tropanec révén szépítettek a 93. percben.

A minajiak legfőbb riválisai közül a Metaliszt, az Inhulec és az Agrobiznesz is győzni tudott, így továbbra is nagyon szoros az élmezőny.

A bajnokságban a Meatliszt Harkiv vezet 44 ponttal, Minaj FC az 5. helyet foglalja el 41 ponttal.

A hétvégén esedékes 23. fordulóban Vaszil Kobin együttese éppen a listavezető harkivieket látja vendégül.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!