Magyarország | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az 5. fordulónál tartó ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján a döntetlenek domináltak. Az európai kupaporondon még versenyben lévő három együttes mellett megosztoztak a pontokon az Inhulec – Minaj FC újoncrangadón is.

Kezdjük a kárpátaljai együttessel, amely 1-1-es döntetlent ért el a hozzá hasonlóan, ugyancsak újoncnak számító Inhulec Petrove vendégeként. Nurijev büntetőből esett találatával a vendégek már viszonylag hamar, a 9. percben megszerezték a vezetést, amit nem sokkal az első játékrész vége előtt a vendéglátók ugyancsak büntetőből egalizáltak.

Fordulás után hamar emberhátrányba kerültek a minajiak: Pinyasko másodszor is besárgult, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A több mint fél órán keresztül emberhátrányban küzdő vendégek ezt követően kiállták a rohamokat, és megőrizték az egy pontot érő döntetlent.

Az FTC BL-csoportkörös ellenfele, a Dinamo Kijev az Európa Ligás Zorja Luhanszk ellen nem tudott nyerni, és ikszelt a Sahtar Donyeck is a Gyeszna Csernyihiv ellenében.

A találkozót követően a donyeckiek két válogatott játékosa, Pjatov, és Sztepanenko pozitív koronavírus-tesztet produkált, és mivel rajtuk kívül a Sahtar stábjában még két személynél is vírus-fertőzést diagnosztizáltak, így az együttes egész keretét karantén alá helyezték. Mindez azt is jelenti, hogy a válogatottnál első számú kapusnak számító Pjatovra, illetve Sztepanenkóra sem számíthat Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány az elkövetkezendő válogatott találkozókon, amikor is Franciaország, Németország és Spanyolország lesznek az ukránok ellenfelei.

Eredmények: Inhulec – Minaj FC 1-1, Gyeszna Csernyihiv – Sahtar Donyeck 2-2, Dnyipro – Vorszkla Poltava 2-2, Ruh Lviv – FK Lviv 0-0, Dinamo Kijev – Zorja Luhanszk 1-1, Olimpik Donyeck – FK Olekszandrija 3-2, Kolosz Kovalivka – FK Mariupol 1-0.

A tabellát az egyformán 11 pontos Dinamo és Vorszkla vezeti a 10 pontos Kolosz előtt. A 4 pontjával 11. Minaj FC az október 17-én sorra kerülő 6. fordulóban az FK Mariupolt látja vendégül.

***

Az OTP Bank Liga a 6. fordulónál tart, és érdekesség, hogy ennyi játéknap után a tabella első két helyét olyan csapatok foglalják el, amelyek a többiekhez képest egy, illetve két meccsel kevesebbet játszottak.

A sikertelen kupa-csütörtököt követően a Mol Fehérvár kiütéses győzelmet aratott az Újpest ellen. A BL-főtáblára felkerülő FTC vesztett állásból fordítva nyert a Puskás Akadémiával szemben. Ezek voltak egyébként a forduló hazai győzelmei, a többi párharcban kivétel nélkül a vendégek nyertek.

Eredmények: MTK – Budafok 1-2, Mezőkövesd – Kisvárda 1-2, Diósgyőr – Paks 1-2, ZTE – Honvéd 2-4, FTC – Puskás Akadémia 2-1, Mol Fehérvár – UTE 5-1.

A bajnoki tabellát az a 11 pontos Mol Fehérvár vezeti, amelyik a többi csapathoz képest egy meccsel kevesebbet játszott a 10 pontos, de két mérkőzését is elhalasztó FTC előtt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés