Magyarország | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Kubatov Gábor, az FTC elnöke Tv-interjúban jelentette be, hogy a klub labdarúgói lemondanak 20%-os fizetésükről.

„Azt remélem, hogy a többi klubhoz képest mi erősebben fogunk kikerülni a mostani helyzetből”

 – kezdte az M4 Sportnak adott interjút Kubatov Gábor, az FTC elnöke, hozzátéve,

a koronavírus-járvány alatt is folyamatosan azon gondolkodnak a klubnál, hogyan fejlesszenek.

Próbálnak gondoskodni az idős szurkolóikról is, a focicsapat játékosai személyesen hívták fel a 65 év feletti bérleteseket.

Ezután beszélt a több sportágban és több magyar csapatnál már életbe léptetett fizetéscsökkentésekről: 

„Szolidáris volt a csapat, a játékosok maguk tettek felajánlást, és a fizetésük húsz százalékát elengedték. Ilyen mértékű vagy még nagyobb csökkentés várható a vízilabdában és a kézilabdában is, ahol már biztosan nem játszanak mérkőzéseket”

 – árulta el Kubatov, majd kitért a félbeszakított labdarúgó NB I-re.

„Úgy látom, hogy az MLSZ-ben is van hajlandóság a bajnokság folytatására. Az tűnik nekem racionálisnak, hogy az NB I-et a pályán kellene befejezni.

A játékosok és a nézők egészsége a legfontosabb, mégis az lenne a jó, ha a pályán dőlne el a bajnoki cím sorsa, még ha zárt kapuk mögött is” – fogalmazott a sportvezető, aki szerint a szponzorok miatt is fontos lenne a folytatás.

Nagyobb a bizonytalanság a jövőt illetően, hogy ősztől milyen lesz az idény, lesznek-e olyan klubok, amelyek nem élik túl a mostani leállást.

Az már most valószínűsíthető, hogy a játékosok piaci értéke csökkenni fog, Hajnal Tamás pedig folyamatosan értékeli a kínálkozó lehetőségeket.

Mint ismert, a labdarúgók kis csoportokban folytatták a felkészülést az NB I lehetséges újraindulására, és Kubatov szerint kézilabdában és vízilabdában is keresik azokat a megoldásokat, hogyan lehetne edzéseket végezni jelen körülmények között. A fiataloknak Prukner László vezetésével dolgozták ki az otthoni edzés rendszerét, a gyerekek heti terveket kapnak, és videós formában kell beszámolniuk az edzőiknek, akik egyszerűbb mérésekkel is ellenőrzik őket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés