Magyarország | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az idei utolsó, összességében a 16. fordulót rendezték meg a hétvégén az OTP Bank Ligában, ami azt jelenti, hogy az alig egy hónap múlva folytatódó pontvadászatból még 17 játéknap van hátra.

Érdekesség, hogy a két abszolút bajnokesélyest, az FTC-t és Mol Fehérvárt üldöző Mezőkövesd és a Puskás Akadémia is váratlan vereséggel zárta a szezont, így a Fradinak és a Fehérvárnak a folytatásban már alighanem csak egymásra kell figyelni.

Ami az aranyesélyeket illeti, ebben a címvédő FTC áll lényegesen jobban, hiszen félidőben úgy vezet négy ponttal legnagyobb riválisa előtt, hogy egy mérkőzéssel még kevesebbet is játszott.

Az Európa Ligától való szép búcsút követően, Szerhij Rebrov csapata a Diósgyőr vendégeként tudott nyerni Zubkov szabadrúgásgóljával, míg a Mol Fehérvár a házigazdaként meglehetősen acélos Kisvárda otthonából hozta el a 3 pontot.

Eredmények: Diósgyőr – FTC 0-1, Paks – Mezőkövesd 1-0, Kisvárda – Mol Fehérvár 0-2, Puskás Akadémia – ZTE 0-1, Kaposvár – Debrecen 4-1, Honvéd – UTE 0-0.

A január végi folytatás előtt az FTC 36 ponttal vezeti a tabellát a 32 pontos Mol Fehérvár és 28 ponttal harmadik Mezőkövesd előtt.

***

Az ukrán országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is december közepén rendezték az utolsó őszi fordulót, mostantól több mint két hónapos pihenőt kap az elitliga 12 csapatos mezőnye.

Ami a hétvégén lejátszott 18. fordulót illeti, a játéknapot a 2. helyen kezdő Zorja Luhanszk nem tudott közelebb kerülni a bajnokságban utcahosszal vezető Sahtar Donyeckhez, mivel vendéglátóként 2-1-es vereséget szenvedett a múlt héten a Bajnokok Ligája főtáblájától búcsúzó donyeckiektől.

Egy másik kupabúcsúzó, az egész idényben kritikán alul teljesítő Dinamo Kijev is összeszedte magát az utolsó bajnokira, és egygólos győzelmet csikart ki a Gyeszna Csernyihiv vendégeként. A fővárosiak védelméből ezúttal eltiltás miatt hiányzott a legutóbb kiállított Kádár Tamás.

Érdekesség, hogy a hat lejátszott találkozón négy vendéggyőzelem született.

Ami a góllövőlistát illeti, itt is nagy előnnyel, 15 góllal vezet a Sahtar brazil támadója, Junior Moraes, aki ebben a versengésben hat találattal előzi meg legközelebbi riválisát.

Eredmények: Zorja Luhanszk – Sahtar Donyeck 1-2, Gyeszna Csernyihiv – Dinamo Kijev 0-1, SZK Dnyipro – FK Olekszandrija 1-2, Vorszkla Poltava – Kárpáti Lviv 2-1, Olimpik Donyeck – FK Mariupol 1-2, FK Lviv – Kolosz Kovalivka 3-2.

A téli szünet előtt 50 ponttal áll az élen a Sahtar, második a Dinamo 36, harmadik a Zorja 34 ponttal.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés