Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Már a negyeddöntőbe kerüléssel is történelmi tettet vitt véghez a Minaji FC labdarúgó-csapata az Ukrán Kupában, most mégis előfordulhat, hogy talán a következő körbe kerülésre még nagyobb az esélye Vaszil Kobin együttesének, mint a legutóbbi bravúrnak, amikor az első osztályú FK Lviv-nek parancsolt álljt a másodosztályú együttes.

Mint ismeretes, a kupa legjobb nyolc mezőnyébe öt élvonalbeli, két másodosztályú és egy harmadosztályú együttes jutott. A múlt heti sorsolás alkalmával a kárpátaljai együttesnek sikerült kifognia a vele azonos osztályban szereplő

Petrove Inhulec gárdáját, ráadásul a továbbjutás sorsáról döntő egyetlen összecsapást is Minajban rendezik 2020. március 4-én.

Érdekesség, hogy az ellenfél a másodosztályú pontvadászatban a minajiakkal azonos, 37 ponttal áll a tabella élmezőnyében, és csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az Ungvár melletti csapatot. Óvatosságra adhat okot viszont az a tény, hogy a petroveiek igazi kupaspecialistáknak számítanak, hiszen a legutóbbi sorozatban egészen a döntőig meneteltek, ahol vereséget szenvedtek a címvédő Sahtar Donyecktől.

Az idei kupaviadalban a Sahtar már semmiképpen nem védheti meg címét, hiszen legutóbb éppen a Dinamo Kijev búcsúztatta a legnagyobb esélyes donyeckieket.

A fővárosiak egyébként az FK Olekszandriját kapták ellenfélül, míg a másik élvonalbeli párban a Gyeszna Csernyihiv a Vorszkla Poltavát látja vendégül.

Papíron a legnagyobb esélye az elődöntőbe kerüléshez az FK Mariupolnak van, amely a harmadosztályú Aljansz gárdáját fogta ki magának…

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés