Magyarország | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az FTC elmaradt találkozói és a Magyar Kupa elődöntőit követően a hétvégén a 26. forduló volt az első teljes kör az NB-I-ben a koronavírus-járvány miatt március közepén félbe szakított pontvadászatban.

A 31. bajnoki címe felé tartó Ferencváros a Debrecen elleni győzelmet követően az Újpest elleni derbit is egyetlen góllal abszolválta, vasárnap pedig már a számára mumusnak számító Puskás Akadémia otthonában ért el 1-1-es döntetlent.

Az üldözők közül a Mol Fehérvár sem tudott nyerni a nehéz helyzetben lévő Paks vendégeként, míg a Mezőkövesd a Diósgyőr vendégeként kapott ki egyetlen góllal.

Távozott posztjáról a magyar élvonalban legrégebben, közel 7 éve dolgozó Nebojsa Vignjevics, akit mostantól honfitársa, az ugyancsak szerb Predrag Rogan vált az Újpest kispadján. A lila-fehérek egyformán egyetlen góllal vesztették el a Fradi elleni elmaradt párharcukat, illetve a hétvégi, Kisvárda elleni bajnokit, így a kiesés szélére estek vissza a tabellán.

Érdekesség, hogy a fordulóban a tabella első négy helyén álló csapatok egyike sem tudott győzni.

A 26. forduló eredményei: Kaposvár – ZTE 0-6, Kisvárda – UTE 1-0, Diósgyőr – Mezőkövesd 1-0, Paks – Mol Fehérvár 0-0, Honvéd – Debrecen 3-1, Puskás Akadémia – FTC 1-1.

Hét fordulóval a zárás előtt az FTC magabiztosan, 60 ponttal vezeti a tabellát az 51 ponttal második Fehérvár és 45 pontos harmadik helyezett Mezőkövesd előtt.

A Magyar Kupában lapzártánk után, szerdán este Honvéd – Mezőkövesd döntőt rendeznek, miután az elődöntőben a kövesdiek a címvédő Mol Fehérvárt, míg a Honvéd az új idénytől ismét élvonalbeli MTK-t ejtette ki.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés