Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A mögöttünk maradt hétekét fordulót is rendeztek az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ami egyben a pontvadászat két harmadának a befejezését is jelentette.

Az úgynevezett rájátszásban az első hat helyen álló együttes egymás között dönti majd el az érmes helyezések sorsát, míg a 7-12 helyen tanyázó csapatok a bennmaradás kiharcolásáért mérkőznek meg egymással.

A címvédő és listavezető Sahtar Donyeck előbb magabiztosan győzte le 4-1-re az FK Dnyiprót, majd a Kolosz Kovalivka vendégeként nyert egy gólokban gazdag találkozón 4-3-ra.

Kettős győzelemmel vette a heti akadályokat a tavaszt meglehetősen rapszodikusan kezdő Dinamo Kijev is a Kolosz és az Olekszandrija ellen. A fővárosiaknak ugyanakkor 14 pont a hátránya az éllovassal szemben, amit a hátralévő 9 fordulóban nagyon nehéz lesz behozni.

Eredmények: 21. forduló: Dinamo Kijev – Kolosz Kovalivka 2-0, FK Mariupol – Vorszkla Poltava 3-0, Zorja Luhanszk – FK Lviv 2-0, Olimpik Donyeck – Gyeszna Csernyihiv 1-2, Sahtar Donyeck – Dnyipro 4-1, Kárpáti Lviv – FK Olekszandrija 0-4.

22. forduló: Kolosz – Sahtar 3-4, Gyeszna – Zorja 1-0, Vorszkla – Olimpik 1-0, Olekszandrija – Dinamo 1-3, FK Lviv – Kárpáti 0-0.

A rájátszás előtt a listavezető Sahtar 59 ponttal áll az élen a 45 ponttal második Dinamo és 43 pontos Zorja előtt. Az első hat tagja még a Gyeszna, Olekszandrija és a Kolosz is.

A sűrű bajnoki program mellett az Ukrán Hivatásos Liga is ülésezett a héten és a szervezet végrehajtó bizottsága egy fontos döntést hozott: ezek szerint a következő idénytől a mostani 12 helyett már 14, míg a 2021-22-es szezonban már 16 csapat szerepel majd az ukrán élvonalban. Döntés született arról is, hogy 2021-től a VAR-rendszert már minden, a Liga által megrendezésre kerülő eseményen alkalmazni fogják majd.

***

Magyarországon a 24. fordulóval folytatódott az első osztályú pontvadászat, amelyben ismét botlott a listavezető és címvédő FTC, így Szerhij Rebrov csapatának tovább csökkent az előnye a Mol Fehérvárral szemben a bajnoki címért zajló csatározásban. A fehérváriak a Puskás Akadémia vendégeként nyertek nagyon magabiztosan.

Újabb vereségével a Kaposvár gyakorlatilag már kiesőnek tekinthető, míg az utóbbi hetekben bukdácsoló Újpest is ,,bejelentkezett” a bennmaradásért folyó küzdelembe.

Eredmények: ZTE – FTC 1-1, Puskás Akadémia – Mol Fehérvár 1-4, Paks – Honvéd 0-0, Kaposvár – Mezőkövesd 0-4, Diósgyőr – UTE 2-1, Debrecen – Kisvárda 1-0.

A továbbra is két mérkőzéssel kevesebbet játszó FTC 50 ponttal vezeti a tabellát a 49 pontos Fehérvár és 44 ponttal harmadik Mezőkövesd előtt.


Hirdetés