Ukrajna | 2021. 02. 09. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A német kormány 13,1 millió euró támogatást nyújt Ukrajnának a koronavírus-járvány elleni védekezésre, ezen belül kórházak korszerűsítésére és orvosi eszközök vásárlására - hozta nyilvánosságra hétfőn a megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán minisztérium sajtóosztálya.

A közlemény szerint a támogatási és a projektmegállapodást Olekszij Reznyikov tárcavezető, valamint Olaf Zymelka, a német állami befektetési bank (KfW) igazgatója és Andrij Laktyionov, az Ukrán Szociális Beruházási Alap (UFSZI) ügyvezető igazgatója írta alá hétfőn Kijevben - írja az MTI.

A megállapodás öt kelet-ukrajnai régióban végrehajtandó fejlesztésekre vonatkozik,

Harkiv, Dnyipropetrovszk és Zaporizzsja megyékre, valamint Donyeck és Luhanszk megyék ukrán ellenőrzés alatt részeire.

A projekt kiterjed egészségügyi intézmények korszerűsítésére, alapvető orvosi felszerelések és berendezések beszerzésére, koronavírusos betegek járóbeteg-diagnosztizálásához, valamint kezeléséhez szükséges eszközök beszerzésére.

Németország a támogatást a KfW bankon keresztül nyújtja Ukrajnának,

a hároméves projektet az UFSZI hajtja végre.

Korábban hírt adtunk arról, hogy megújul a Kárpátaljai Ukrán Drámai Színház. Magyarországi támogatásból újul meg a Kárpátaljai Ukrán Drámai Színház fény- és hangtechnikai rendszere, korszerűsítik, így ismét működni fog a forgószínpad.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy rekord összegből bővítik a határátkelőket Kárpátalján. 2021-2023 folyamán Ukrajna 35 ellenőrzőpontot tervez építeni, amelyek közül kilencet Kárpátalján, vagyis az összérték csaknem 25%-a.  

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!