Ukrajna | 2021. 02. 09. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A szomszédos országok elkezdhetnek további korlátozásokat bevezetni az ukránok belépését illetően, ha az országban tovább húzódik a vakcinázás.

Az ukrán vakcinázás kampánya a jövő héten megkezdődik,

de ha ez húzódik, akkor több szempontból is veszélyezteti az országot – jelentette ki Lotta Silvander, az UNICEF képviseleti irodájának vezetője a koronavírusról szóló fórumon. 

„Úgy tűnik számomra, hogy itt több kockázat van. Először beszéltünk a bizalom kérdéseiről. Ha a vakcinációt nem végzik el operatívan, és az emberek észre fogják venni, hogy rossz a szervezés, az elosztás nem működik, akkor negatívan érinti a kormány által tartott kampány iránti bizalmat” -mondta a Silvander, írja a Korrespondent.net.

Hangsúlyozta, hogy másrészt bizonyos politikailag érzékeny pillanatok lesznek, nemcsak Ukrajnában, hanem a szomszédos országokban is.

„Mivel lehet, hogy lezárják a határokat, különösen az EU-országokban, amelyek Ukrajna szomszédai, akkor ez hatással lesz a kereskedelemre, a tudományos cserékre és hasonlókra” - jegyezte meg a képviselet vezetője. 

Silvander azt is megjegyezte, hogy a vakcina hatása nem lesz állandó, és gondolni kell majd a vakcinázás második hullámán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter szerint az Európai Unió országai még nem erősítették meg a koronavírus elleni oltóanyag-felesleg Ukrajnával történő megosztásának lehetőségét.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Németország több mint 13 millió eurós támogatást nyújt Ukrajnának. A megállapodás öt kelet-ukrajnai régióban végrehajtandó fejlesztésekre vonatkozik.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!