Kárpátalja | 2021. 02. 05. – 09:00 |
Fotó: a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján öt vadonatúj határátkelőhely építését tervezik.

A kiemelt ellenőrző pontok építésének 2021-2023 közötti cselekvési tervét az európai és euro-atlanti integrációval, a nemzetközi együttműködéssel, a kultúrával, az ifjúsággal, a sporttal és a tájékoztatással foglalkozó kormánybizottság ülésén fogadták el, amelyen Anatolij Ploszkov, a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás vezetője is részt vett.

Az ellenőrző pontok építése az állam és a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás egyik prioritása.

Az ellenőrzőpont célja a határokon átnyúló és államközi együttműködés, a kereskedelem megkönnyítése, ami a költségvetési bevételek növekedését jelenti.

Ukrajna függetlenségének évei során Kárpátalja először rekordösszeget kap a határinfrastruktúra fejlesztésére,

szám szerint 2 milliárd 695 millió hrivnyát.  

Ezeket az alapokat kilenc ellenőrzőpont építésére fordítják.

„A határ menti infrastruktúra fejlesztésének és kiépítésének programja Kárpátaljának egyszerűen létfontosságú! Régóta vártuk ezt a projektet, és ma végre csodálatos pozitív eredményt kaptunk” - kommentálta a terv elfogadását  Anatolij Poloszkov, a megyei államigazgatás vezetője. 

2021-2023 folyamán Ukrajna 35 ellenőrzőpontot tervez építeni, amelyek közül kilencet Kárpátalján, vagyis az összérték csaknem 25%-a.  

A Miniszteri Kabinet rendelete alapján a tervek szerint csaknem 10 milliárd hrivnyát különítenek el ezen ambiciózus projekt megvalósítására Ukrajnában.  

Ebből a pénzből 25 ellenőrző pontot rekonstruálnak, korszerűsítenek, technikailag felújítanak,  5 a meglévő elavultak helyén épülne fel, 

és öt  vadonatúj határátkelőt építenek

– olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij elnök egyik interjújában elmondta, új szakaszra számít Ukrajna és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok fejlődésében Joe Biden beiktatása után.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Zelenszkij szankciókat vezetett be az ellenzékhez kötődő tévécsatornák ellen. A szankciókról szóló rendelet kedd éjszaka jelent meg az elnöki hivatal honlapján.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!