USA | 2021. 02. 02. – 11:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem született megegyezés Joe Biden amerikai elnök koronavírus miatti gazdasági mentőcsomagjáról az elnök és kilenc, republikánus szenátor között hétfőn zajlott megbeszélésen.

Jóllehet Susan Collins maine-i szenátor az egyeztetéseket követően derűlátóan nyilatkozott, egyelőre nem sikerült eredményt elérni a mentőcsomag nagyságáról - írja az MTI.

Collins azt mondta, megegyeztek abban, hogy folytatják megbeszéléseket.

Biden már beiktatása előtt bejelentette, hogy 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez, ám a republikánusok egy kisebb költségvetésű, 618 milliárdos csomagot javasolnak.

A hétfői találkozót néhány nappal azt követően tartották, hogy magas rangú demokrata politikusok azt mondták,

a mentőcsomagot szükség esetén republikánus támogatás nélkül is megpróbálják elfogadtatni a törvényhozásban.

Chuck Schumer, a Demokrata Párt szenátusi frakcióvezetője kedden leszögezte: szeretnének együttműködni a republikánusokkal a törvény kétpárti elfogadása érdekében, „de ha muszáj, akkor akár nélkülük is”.

Hasonlóan nyilatkozott pénteken Biden, kiemelve: a legtöbb gazdasági szakember úgy véli, hogy még ennél is több pénzre lehet szükség. Jen Psaki, a Fehér Ház sajtófőnöke a hétfői találkozót követően megismételte az elnök nyilatkozatát, miszerint a mentőcsomag veszélye nem az, hogy túl nagy, hanem az, hogy még mindig túl kicsi.

A terv értelmében ebből a pénzből finanszíroznák a nemzeti oltási programot,

valamint sok alacsony jövedelmű amerikai 1400 dollár értékű csekket kapna.

Elemzők szerint a szenátorok és Biden hétfői találkozója arra utal, hogy a republikánusok közt vannak olyanok, akik a Biden-adminisztrációval való együttműködést szorgalmazzák.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij elnök egy interjújában elmondta, új szakaszra számít Ukrajna és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok fejlődésében Joe Biden beiktatása után.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy megnyitja Biden az amerikai hadsereget a transzneműek előtt. Még ezen a héten megnyithatja Joe Biden az amerikai hadsereget a transzneműek előtt, eltörölve Donald Trump leköszönő elnök tilalmát.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!