Ukrajna | 2021. 02. 11. – 15:00 |
Fotó: Európai Integrációs Portál 

Hirdetés

Ukrajna és az Európai Unió közös projektben állapodtak meg az ukrán köztisztviselők oktatási programjának Natolin4Capacity Development Project elindításáról.  

Olga Sztefanisina, az euro-atlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes és Oliver Vargei európai biztos aláírta a megfelelő levelet. Ezt az Európai Integrációs Portál jelentette be.

Az Európai Bizottság 2,45 millió euró támogatást különít el a projekt megvalósítására.

Ezeket az alapokat az ukrán köztisztviselők képzésére fordítják a Lengyelországi Európai Főiskolán.

„Ukrajna összekötése az EU-val szakmai szakembereket igényel. Ha azt akarjuk, hogy Ukrajnában ugyanazok a törvények működjenek, mint az EU-ban, akkor külön felelősséggel kell megközelítenünk a személyzeti képzést. Ez az út a társulási megállapodás - az EU-integráció ütemtervének - sikeres végrehajtásához” - mondta Sztefanisina.

Hozzátette, hogy egy ilyen oktatási program elindítása segít az ukrán köztisztviselőknek

az európai jog és közgazdaságtan ismereteinek bővítésében, és „növeli az ukrán közszolgálat egészének lehetőségeit is”.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna felajánlotta a Krím fölötti légtér használatát a NATO-nak saját műveleteire. A közlemény szerint Ukrajna támogatást remél a NATO-tól a légtér megfigyelésében az ukrán-orosz határ mentén.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az EU továbbra is határozottan kiáll Ukrajna területi integritása mellett. A biztos elmondta: Európában nem lehet katonai erőt, erőszakot alkalmazni, országok lerohanására.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!