Ukrajna | 2021. 01. 31. – 11:19 |
Az ukrán elnök véleménye szerint a koronavírus elleni oltóanyagon nem kereshet pénzt az állam. Fotó: Global Look Press

Az ukrán elnök véleménye szerint a Covid19-oltóanyagon nem kereshet pénzt az állam.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke úgy véli, hogy

a COVID-19 elleni oltásnak Ukrajnában ingyenesnek kell lennie

– közölte a Korrespondent.net az Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva.

A koronavírus elleni védőoltásról Volodimi Zelenszkij, Ukrajna elnöke Maxim Sztepanov egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszélése során tárgyaltak.

„Ukrajnában a COVID elleni vakcinázás ingyenes lesz. Pontosan ez az a gondoskodás, ez az a védelem, amelyet az államnak biztosítania kell állampolgárai számára egy olyan világjárvány idején, amely miatt az egész világ szenved. Nem tudom, mennyibe fog kerülni a vakcina a magánkórházakban, de az ukránok többségének ez a védőoltás nem a pénztárcájához való” - mondta Zelenszkij.

Sztepanov egészségügyi miniszter megjegyezte, hogy az oltási terv szerint a vakcináció mindenki számára ingyenes lesz, és a lakosság kiszolgáltatott csoportjait oltják be elsőként.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Zelenszkij a von der Leyennel folytatott telefonbeszélgetésben elmondta, hogy Ukrajna számára nem elégséges az a vakcinamennyiség, amelyre a szegényebb országok támogatására létrehozott COVAX-program révén számíthat, ezért azt kérte, hogy az EB támogassa országát a gyártókkal folytatott tárgyalásokon. "A koronavírus-világjárvány komoly kihívás marad mind Ukrajna, mind pedig az egész világ számára" - fogalmazott Zelenszkij.

Emlékeztetőül a kijevi parlament pénteken második olvasatban is elfogadta a gyógyszerek és védőoltások, köztük a koronavírus elleni vakcinák gyorsított bejegyzését lehetővé tevő törvénymódosítást, megtiltva egyben az Oroszországban kifejlesztett oltóanyagok bejegyzését.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES