Kárpátalja | 2021. 01. 27. – 14:47 |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Január 27-én sor került a Beregszászi Városi Tanács 4. ülésszakának első ülésére.

A napirendi pontok megvitatása előtt Orosz Géza képviselő (KMKSZ-frakció) bejelentette, hogy lemond a képviselői mandátumáról

- tudatta Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán.

Így a sorrendnek megfelelően Szajenkó Lívia lett képviselő a frakció részéről.

A polgármester hozzátette, hogy Orosz Géza továbbra is betölti a polgármester első helyettesének tisztségét.

Emellett döntés született arról, hogy Andrij Fecsorát nevezik ki megbízott alpolgármesterré.

A határozati javaslatok közül elsőként azt vitatták meg a képviselők, amely értelmében befogadják a Kaszonyi Kistérség és a Nagybégányi Kistérség 360-360 ezer hrivnyás társfinanszírozását a hulladéklerakó rekultivációjához.

Emellett jóváhagyták a terület részletes tervét, hogy módosíthassák a Bercsényi u. 38. sz. alatt lévő földterület rendeltetését annak érdekében,

hogy gyermekintézmény épülhessen ezen.

Összesen 85 határozati javaslatot vitattak meg, amelyek többsége azzal volt kapcsolatos, hogy a Beregszászi Kistérséghez kerülnek át az oktatási, művelődési és egészségügyi intézmények, illetve ezek vagyona.

A városi tanács képviselői döntést hoztak arról, hogy kommunális tulajdonba vesznek át minden, a Beregszászi Kistérség területén lévő iskolát. Megoldatlan marad az óvodák Beregszászi Kistérségnek történő átadása, mivel hiányzik a Beregszászi Járási Tanács határozata azon épületek átadásáról, amelyekben be vannak jegyezve ezek az intézmények - tudhattuk meg a bejegyzésből.

Azt követően, hogy átadásra kerül az olyan intézmények, mint a gyermekek járási alkotóotthona, a nemzeti kisebbségek oktatási-művelődési központja és a járási sportiskola ingatlanvagyona,

a Beregszászi Városi Tanács megvitatja az ezen intézmények alapítói jogainak felvételét.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Beregszászi Városi Tanács nyílt levelet intézett az államfőhöz. Január 27-én a Beregszászi Városi Tanács nyílt levelet intézett az államfőhöz, a Legfelső Tanácshoz és a Miniszteri Kabinethez a lakossági földgáz- és áramszolgáltatás díjának csökkentése kapcsán.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a szélsőséges elemeket, megnyilvánulásokat ki kell iktatni a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatokból - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Kijevben, azon az online sajtótájékoztatón, amelyet Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után tartott vendéglátójával.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!