USA | 2021. 01. 25. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államok újonnan beiktatott, 46. elnökének első intézkedései közé tartozott, hogy teljesen átalakíttatta a Fehér Ház Ovális Irodáját. Joe Biden azonnal átrendezte az elődje, Donald Trump által kialakított berendezést. Több történelmi hőstől is megszabadult a demokrata politikus.

Az eltávolított történelmi személyiségek helyett viszont elhelyeztette az irodában Robert F. Kennedy volt igazságügy miniszter,

César Chávez mexikói származású amerikai mezőgazdasági munkás, szakszervezeti vezető és polgárjogi aktivista, Rosa „Lee” Parks afroamerikai polgárjogi aktivista, az amerikai feketék polgárjogi mozgalmának egyik vezéralakja és Eleanor Roosevelt, egykori first lady, az emberi jogok és a nők egyenjogúságának szószólója mellszobrait – ezáltal, mint a The Washington Post gunyorosan fogalmazott, „egyedi látványt” teremtve az USA elnökének dolgozószobájába toppanók számára, írja a Hirado.

Mint arról a Breibart.com is beszámol, Churhill mellszobra nem először hagyja el az irodát:

Barack Obama elnök, komoly vitákat kiváltva, már eltávolíttatta a legendás brit miniszterelnököt ábrázoló művet, melyet Donald Trump saját hivatali idejében visszahelyeztetett.

Jobban járt az Obama által az irodába hozott Martin Luther King Jr. szobor is: ezt a mellszobrot mind Trump, mind Biden a helyén hagyta.

A legendás brit miniszterelnök szobrának menesztése mellett épp úgy nehéz lenne érveket találni, mint hogy miért gyűlt meg Biden baja Andrew Jacksonnal.

A 19. század kiemelkedő államférfiját, az angolokkal vívott háború hősét máig úgy emlegetik, mint az egyetlen elnököt, aki képes volt megszabadítani az Egyesült Államokat az államadósságtól, és aki teljesítette valamennyi választási ígéretét.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Biden első rendelkezésében utat nyitott a bevándorlóknak. Biden azt tervezi, hogy január 29-én további elnöki rendeleteket ad ki egyebek közt a menedékjogi eljárások megerősítéséről.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy transznemű Biden egyik miniszterhelyettese. Rachel L. Levine lesz a Biden-kormány egészségügyi miniszter-helyettese. Ő az első transznemű, aki az USA szövetségi kormányában ilyen magas tisztséget kap.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!