Ukrajna | 2021. 01. 15. – 10:32 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kijev tervezi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatását, amelynek célja a kiút keresése abból a válságból, ami úgy keletkezett, hogy egyes magyarországi tisztségviselők beavatkoztak Ukrajna belügyeibe a múlt évi választások idején – közölte Dmitro Kuleba külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője elmondta:

„tervezzük a látogatást, vendégségbe várom Pétert.

A látogatása kimondottan politikai jellegű, lényegében be sem volt tervezve, nem volt semmilyen kétoldalú testület ülése a vizit előzményeként beütemezve.”

Hangsúlyozta: „a látogatás célja kiút keresése abból a válságból, amely annak kapcsán keletkezett, hogy egyes magyar tisztségviselők beavatkoztak Ukrajna belügyeibe a tavalyi választások során.”

Kuleba kiemelte, hogy a kölcsönös tisztelet alapján az építő jellegű kapcsolatok és a megoldások keresése mellett száll síkra - írja a Karpat.in.uahttp://politic.karpat.in.ua/?p=17025&lang=hu.

De mint fogalmazott: „ha valaki nem tartja be ezt az elvet, és átlépi a vörös vonalakat, azt Ukrajna azonnal fenéken billenti.

Ha ezeket a vonalakat nem hágják át, akkor barátságban leszünk, és fejlesztjük kölcsönösen előnyös együttműködésünket.”

Korábban hírt adtunk arról, hogy Szijjártó Péter Kijevbe látogat a hónap végén. Dmitro Kuleba külügyminiszter és magyar kollégája, Szijjártó Péter megállapodott, hogy Kijevben tárgyalóasztalhoz ül a két ország viszonyában kialakult súlyos válság rendezése érdekében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kijev kedvezően fogadja a párbeszédre vonatkozó magyar szándékot. Kijev kedvezően fogadja a Magyarország részéről kinyilvánított szándékot, miszerint Budapest kész felújítani a konstruktív párbeszédet a két ország között.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!