USA | 2021. 01. 12. – 10:19 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szankciók bevezetését jelentette be Ukrajna állampolgárai és szervezetei ellen „a választásokba való beavatkozás” címén.

A lista 7 személyt és 4 ukrajnai információs forrást tartalmaz - írja a Karpat.in.ua a Korrespondent.net hírportálra hivatkozva.

A szankciók az Era-Media Kft., a Only News hírügynökség, a Nabuleaks és a Szkeptic Kft., más néven Behemot Media forrásokra vonatkoznak.

A listán szerepel Olekszandr Dubinszkij parlamenti képviselő, Dmitro Kovalcsuk, Kostyantin Kulik, Olekszandr Onyiscsenko, Anton Szimonyenko, Andrij Telizsenko és Petro Zsuravely.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma úgy véli, hogy a szankciók listáján szereplő személyek és szervezetek egy

„Oroszországgal kapcsolatos befolyási hálózat” részét képezik,

amelynek köze van Andrij Derkacs parlamenti képviselőhöz, akivel szemben tavaly szeptemberben vezettek be szankciókat.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország nem akarja befejezni a hétéves háborút Ukrajnában. Az ukrán fél készen áll arra, hogy lépéseket tegyen a béke megteremtése érdekében Donbászon, de Oroszország visszautasítja a viszonosságot, és nem akarja befejezni a hétéves háborút Ukrajnában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Lukasenka kijelentette, hogy „nem haragszik” Zelenszkijre. A belorusz politikus ugyanakkor megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt barátjának tartja.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés