Ukrajna | 2020. 12. 30. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A koronavírus elleni orosz vakcina Oroszország Ukrajna elleni hibrid fegyvere elemének tekinthető – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

„Az oltáskérdés a hibrid lehetőségek klasszikus példája…

Van klasszikus módszer az oltás megszerzésére vagy elérhetjük azt a COVAX rendszeren keresztül. (…) Van lehetőség közvetlenül tárgyalni az egyes beszállítókkal, és létezik egy hibrid lehetőség is, mely szerint olyan országokhoz fordulunk, amelyek már lefoglaltak egy nagyobb vakcinakészletet, és megkérhetjük őket, hogy adjanak nekünk egy kisebb adagot, hiszen ők úgyis feltöltik készleteiket.

És van még egy hibrid dolog ebben a történetben, mégpedig az orosz oltással kapcsolatos helyzet.

Hiszen értjük, hogy amikor az orosz oltásról van szó, akkor Oroszország Ukrajna ellen irányuló hibrid fegyveréről beszélünk” – mondta el Kuleba, írja a Karpat.in.ua.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újfajta hidegháború fenyeget Putyin évértékelője alapján. Az orosz elnök beszédében kitért a járvány gazdasági hatásaira is, valamint arról is szólt, hogy miként készül Oroszország a jövő évi választásokra.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Lengyelországban élő ukránok ingyen kapják meg a COVID-vakcinát. Lengyelországban nemcsak az ország állampolgárai, hanem az ott élő, dolgozó vagy tanuló ukránok is kaphatnak koronavírus elleni védőoltást.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés