Oroszország | 2020. 12. 18. – 07:39 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Vlagyimir Putyin úgy véli, hogy a “donbászi konfliktus” megoldódik, de itt minden az ukrán hatóságokon múlik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Oroszország növeli a “Donbász támogatását”.

“Ez a termelés támogatása, a társadalmi kérdések és az infrastrukturális kérdések megoldása. Kétségkívül megértjük a helyzet összetettségét ...” - mondta.

Putyin hangsúlyozta, hogy a “donbászi konfliktus” előbb-utóbb megoldódik.

“A konfliktus megoldódása csak Kijev politikájától függ” - mondta az orosz elnök.

Hozzátette: az ukrán kormánynak nincs politikai bátorsága Donbász problémájának megoldásához.

“Az Orosz Föderáció és Ukrajna közötti kapcsolatok fejlesztésének kilátásai nagyrészt az ukrán hatóságoktól függenek. Szinte az összes korábbi államfő és a jelenlegi, Volodimir Zelenszkij a Donbászi konfliktus befejezésének szlogenjével érkezik” - tette hozzá Putyin.

Megjegyezte továbbá, hogy a párizsi normandiai találkozón a Donbászi fegyverszünetben és a foglyok cseréjében állapodtak meg,

de “a gazdaság és a társadalmi szféra szempontjából semmi sem oldódott meg”. 

Ráadásul Putyin egyértelművé tette, hogy Kijev nem lesz képes egyoldalúan megváltoztatni a minszki megállapodásokat.

“A kijevi tisztviselők azt mondják, hogy nem hajtják végre a minszki megállapodásokat, és felvetik a minszki megállapodások felülvizsgálatának kérdését. Bár a minszki megállapodásokat egy ENSZ-határozat megerősítette és megszerezte a nemzetközi jog erejét. Így nem lehet egyoldalúan átgondolni semmit” – jelentette ki az orosz elnök, írja a Korrespondent.net hírportál.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Putyin amerikai beavatkozástól tart az orosz választásokon.Putyin provokációnak nevezte Szergej Snurov, a Leningrad együttes volt frontemberének kérdését, hogy az orosz hackerek miért nem segítették győzelemre idén is Donald Trumpot.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Arszen Avakov belügyminiszter Denisz Smihal helyére léphet Ukrajna miniszterelnökeként. Lehetséges, hogy Avakov pályázhat a miniszterelnöki székre.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés