Franciaország | 2020. 12. 17. – 13:15 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Pozitív lett Emmanuel Macron francia elnök koronavírustesztje – közölte a francia miniszterelnökség.

A 42 éves politikust azután tesztelték, hogy megjelentek nála a koronavírus tünetei. Emmanuel Macron most hét napra karanténba vonul – írja a Hirado.

A miniszterelnök az elszigetelődés alatt is folyamatosan irányítja majd az országot,

csupán annyi változik, hogy karanténból fog dolgozni – mondta egy tisztviselő.

Egyelőre nem tudni, hogy Macron hogyan kapta el a vírust, de azonosították azokat, akikkel szoros kapcsolatban állt. Az 55 éves Jean Castex miniszterelnök is önkéntes karanténba vonult, mivel lehetséges kontaktnak számít.

Arról nincs információ Macron 67 éves felesége megfertőződött-e.

Macron a világ számos vezetőjének egyike, aki megbetegedett a légzőszervi betegségben. Ide sorolható Donald Trump amerikai elnök és Boris Johnson brit kormányfő.

Franciaországban a héten az egyik napról a másikra kijárási tilalmat rendeltek el annak érdekében, hogy visszaszorítsák az exponenciálisan növekedő megfertőződések számát.

Az új intézkedések miatt az éttermek, kávézók, színházak és mozik bezárni kényszerültek.

A járvány kezdete óta Franciaországban 2 465 126 fertőzöttet és 59 472 halálos áldozatot regisztráltak a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint. Az országban eddig mindössze 186 004-en gyógyultak fel. Szerdán több mint 17 700 új esetről érkezett hír.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Nyugat-Európa bezár karácsonyra és az év végére is a koronavírus miatt. A legtöbb nyugat-európai országban a téli ünnepek, azaz a karácsony és a szilveszter alatt nem csak, hogy érvényben maradnak a koronavírus-járvány miatt az eddig meghozott korlátozó intézkedések, hanem még szigorítanak is rajtuk.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Londonban és környékén a legmagasabb készenléti szint lépett életbe. Az intézkedés alapján az érintett térségekben szerdától nem nyithatnak ki a múzeumok.

Forrás


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés