Ukrajna | 2020. 12. 14. – 11:49 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Jurij Kamelcsuk, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője a Nas tv-csatorna műsorában sokkolta a népet a koronavírus-betegségről szóló nyilatkozatával.

Úgy véli, hogy a COVID-19 kitalált betegség, és az ellene való oltások “nem keltenek biztonságérzetet”

– közli az RBC Ukraina hírportál.

“A megbízható oltásokról szóló következtetéseket nem egy nap, nem egy hónap levonni, és nem a nemzetközi szervezetek határozzák meg, hanem néha a következmények vagy egyes mellékhatások, függetlenül attól, hogy léteznek-e vagy sem” - mondta Kamelcsuk.

A képviselő rendellenesnek tartja a 70%-os hatékonyságú oltóanyag piacra bocsájtását.

Ha egy oltás annyira hatékony, mit gyógyít pontosan és egyáltalán gyógyít-e? - kérdezte Kamelcsuk. 

“Most abszolút komolyan kijelentem, hogy nem bízok semmilyen oltásban a világon, különösen a fiktív COVID-19 betegség ellen” - mondta Kamelcsuk.

Jevhenyija Kravcsuk, a Nép szolgája frakció helyettes vezetője kommentálta Kamelcsuk nyilatkozatát.

“Nem beszélgettünk erről sem csevegésekben, sem a frakcióban. Este lesz egy frakcióülésünk, és ha valaki felveti ezt a kérdést, akkor természetesen megvitatjuk” - mondta Kravcsuk.

Kravcsuk azonban az ilyen kijelentéseket negatívan értékeli.

“Az ilyen kijelentéseket negatívan értékelem. Ez az állampolgár személyes véleményének, és nem egy parlamenti képviselő álláspontjának tekinthető, mert a képviselőnek állami pozícióval kell rendelkeznie és azt védenie kell, és nem mítoszokat és hamisítványokat terjeszteni” - foglalta össze a frakció helyettes vezetője.

Korábban írtunk arról, hogy a pandémia kezdete óta Ukrajnában már több mint 900 ezer koronavírus-esetet igazoltak. A legtöbb fertőzést Kijev városában, Odessza és Kijev megyékben regisztrálták.

Arról is beszámoltunk már, hogy az Egészségügyi Minisztérium ingyenessé tenné koronavírus-oltást minden állampolgár számára. Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter kifejtette, hogy az állam költségén hozzáférést biztosítanak majd az oltáshoz.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés