Ukrajna | 2020. 12. 10. – 08:00 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az Európai Unió szerint az ukrán parlament által elfogadott törvény, amely kimondja, hogy felelősségre vonják azt a képviselőt, aki pontatlan adóbevallást nyújt be, nem elegendő lépés.

A Legfelsőbb Tanács azon döntése, amely visszaállítja a tisztviselők felelősségrevonását a nyilatkozatokban való ferdítésekért,

nem elegendő lépés az Alkotmánybíróság botrányos döntése után kialakult helyzetben.

Ezt Matti Maasikas uniós nagykövet nyilatkozta egy online beszélgetés során - számol be az Evropejszka Pravda december 9-én.

„Az EU egyértelműen kifejezte álláspontját a törvényt illetően, amelyet a Legfelsőbb Tanács fogadott el, hogy helyreállítsa a hamis vagyonnyilatkozatokért való felelősségvállalást. Felismertük, hogy ez egy lépés az Alkotmánybíróság döntésének megválaszolásában, de ez nem elég a nyilatkozatok rendszerének helyreállításához a korrupció elleni küzdelemben, és ezen javítani kell” - mondta Maasikas.

Az EU álláspontját, amelyet a nagykövet emlékeztet, az előző nap az Európai Bizottság közleményében hozta nyilvánosságra az ukrán kormány képviselőivel folytatott online megbeszélés után,

amelyen többek között arról volt szó, hogy meg kell oldani az Alkotmánybíróság döntése kapcsán kialakult helyzetet.

Az EU készen áll arra, hogy Ukrajnának segítsen megtalálni a kiutat a helyzetből.

Ukrajnában a Legfelsőbb Tanács december 4-én 289 szavazattal támogatta a tisztviselők pontatlan jövedelem-bevallásáért való felelősségrevonásról szóló törvényjavaslatot.

Az EU szerint a jövedelem pontatlan bevallása miatt tervezett szankciók szigorúbbak lehetnek.
 

Korábban a Kárpátkinfo.net hírt adott arról, hogy kinevezték Kárpátalja új kormányzóját, aki Anatolij Poloszkov, a beregszászi székhelyű Chateau Chizay borászati vállalat igazgatója lett. 


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés