Franciaország | 2021. 02. 05. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Első gyermekének, Salomének adott életet Ali, a francia transzgender férfi, aki 41 évvel ezelőtt lánynak született.

A természetes úton kihordott transzgender terhesség a France Culture riportere szerint az első eset Franciaországban - írja az Origo.

Ali eredetileg lánynak született, és más keresztnevet is viselt,

de elmondása szerint mindig is megkérdőjelezte, és elutasította a saját születése szerinti nemét és keresztnevét.

Ali 26 éves korában kezdett el hormont - tesztoszteront - szedni, hogy elindítsa a nemváltás folyamatát.

A kezelés végén férfivá vált, de élve a törvény-adta jogával, megőrizte női szaporítószerveit. 

Ami Ali szexuális orientáltságát illeti, az szerinte folyamatosan változik, „fejlődik" és a pillanatnak megfelelően „azt fogyasztja, amihez kedvet érez".

Azt mondja, korábban a leszbikus nőket kedvelte, most pedig inkább a homoszexuális férfiakhoz vonzódik.

Mindenesetre Ali most teljes mértékben férfinek érzi magát, személyi igazolványában is "férfi" szerepel a "nő" helyett, és személyi száma 1-essel kezdődik a 2-es helyett.

Terhessége egyedülálló eset Franciaországban, mert 2017-ig, az addig hatályban lévő törvények miatt a transzgender emberek nem őrizhették meg szaporítószerveiket, kötelező sterilizáláson kellett átesniük, és le kellett mondaniuk a családalapításról.

Azonban egy, az Emberi Jogok Európai Bíróságához benyújtott keresetet követően a bíróság a francia törvényt jogellenesnek mondta ki és hatályon kívül helyezte. 

Azóta a transzgender férfiak és nők sterilizálása Franciaországban nem kötelező, természetes úton gyerekük lehet. 

Ali és gyermeke apja, Francois a francia hadseregben ismerkedett meg egymással.

Francois és Ali is elismeri, hogy a kilenc hónap nem volt könnyű: mindenhol tekintetek kísérték őket, a különböző hivatalokban, vagy a szülést előkészítő tanfolyamon, köztereken, ahol az emberek utánuk fordultak.

Különösen a nők, mert ők azonnal tudták, hogy nem hasnyálmirigy gyulladásban szenvedek, és nem a sok sörtől ekkora a hasam.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában egy 37 éves nő 15-ik gyermekének adott életet. Az orvosok szerint a szülés is jól sikerült.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy végzős diákkal folytatott viszonyt egy tanárnő Ukrajnában. Szexbortány robbant ki Ukrajnában, a Vinnyica megyei Kalinovszkij járásában. Egy harmincéves középiskolai tanár épp 11. osztályos diákjával szeretkezett, amikor rajtaütöttek.  

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!