Kárpátalja | 2021. 01. 05. – 13:00 |
Fotó: Mukachevo.net

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron, a Városi Szülészeten egyszerre négy gyermeknek adott életet egy fiatal nő, három kisfiú és egy kislány látta meg a napvilágot.

Bohdan Andrijiv ​​ungvári polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a gyerekek január 5-ére virradóra az Ungvári Városi Szülészeten születtek – írja a Mukachevo.net hírportál.

“A szülés korai volt, a terhesség 30. hetében.

1260 gramm, 1300 gramm, 1300 gramm és 1460 gramm súlyú csecsemők születtek, a kicsik az intenzív osztályon orvosok felügyelete alatt születtek meg. Szerencsére jelenleg semmi sem fenyegeti az anya és a gyermekek életét.

Ruszlán Fegyko szülész-nőgyógyász szerint a terhesség bonyolult volt, a terhesség 23. hetétől a nő az ungvári szülészeten tartózkodott,

addig a körzeti orvos kísérte terhességét” - írta a polgármester.

A gyermekek édesanyja egy 20 éves alsókálinfalvi (Калини, Técsői járás) illetőségű nő.

Ez az első szülése volt.

Az orvosok nem emlékeznek arra, hogy a városi szülészeti kórház működése során egyszerre négy élő magzat jött volna a világra.

Korábban hírt adtunk arról, hogy tizennyolcadik gyermekének adott életet egy anya Ukrajnában. A tizennyolcadik gyermekének adott életet Ukrajnában, Hmelynick megyében egy sokgyermekes anya, Szvitlana  Kuharcsuk. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy elhunyt a világ legerősebb gyermeke. Az oroszországi Nalcsik (Нальчик) városában meghalt Jambulat Hatokhov orosz szumóbirkózó, aki a világ legerősebb kisfiújaként került a Guinness Rekordok Könyvébe.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés