Kárpátalja | 2021. 01. 31. – 11:11 |
A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) már ötödik éve szervez sí-sulit tagcsaládjai számára, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Fotó: KMNE

Hirdetés

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) már ötödik éve szervez sí-sulit tagcsaládjai számára, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az aktív kikapcsolódást kedvelők, a sportág iránt érdeklődők számára idén három alkalom kerül megszervezésre különböző helyszíneken, lesz sí-suli kezdőknek, sí-túra azok számára, akik már nem először csatolták fel a lécet, és sí-hétvége a Vadvölgy panzióban, valamint a közelében lévő Kraszija síközpontban, ahol már a tapasztaltabb sízők tölthetnek emlékezetes napokat az ország leghosszabb egybefüggő sípályáján.

Január 15-én került megrendezése az első alkalom, melynek részvevői talán a legnagyobb izgalommal és lelkesedéssel várták a nagy napot, hiszen a kisebb és nagyobb gyerekeket is számláló népes társaság jelentős része még egyáltalán nem próbálta ezt az izgalmas sportot. Miután sikeresen összegyűlt az elszánt, mindenre felkészült társaság, útnak indultunk Polenára, ahol a Vedmezsa síközpont meghódítása lebegett előttünk kitűzött célként (no meg az, hogy megtanuljunk síelni, vagy hófánkozzunk egy jót, és persze épségben, élményekkel gazdagodva térjünk haza).

A csapat jókedve még az időjárásra is átragadt, hiszen a reggeli borúsabb égbolton nemsokára a nap is kikandikált, hogy feltöltse D vitaminnal a szervezetünket. A felszerelés bérlése és a jegyek kiváltása után kicsik és nagyok, ki bátrabban, ki félelmeket leküzdve nekivágtunk a lejtőknek. De nem ám csak úgy, ész nélkül: tapasztalt síoktatók vezetésével indulhattak azok, akik még bizonytalannak érezték magukat. A nagyobbak, egymással összebarátkozva, egymást biztatva, bátorítva vágtak neki „a dolognak”, míg a nap végére már egész jól belejöttek a síelésbe, felvonózásba, hófánkozásba. Összességében elmondhatjuk, hogy a nap programja minden előzetes váradalmunkat felülmúlta. Nagyon jól éreztük magunkat. Úgy gondolom, a társaság nagy része nemcsak valamilyen szinten belejött a téli kikapcsolódás ezen élvezetes formájába, hanem egy életre megfertőződhetett a sportággal, hiszen akadtak gyereket, akik már a hazaúton a másnapi síelésről győzködték szüleiket.

A csodás élményekért és emlékezetes napunkért köszönettel tartozunk mindazoknak, akik lehetővé tették a program megvalósulását: a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének, Magyarország kormányának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Tar Izabella és Ábel, résztvevők


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 4. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!