Nagy-Britannia | 2020. 12. 09. – 16:00 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Huszonnyolc éve annak, hogy a szívek hercegnője hivatalosan is különköltözött férjétől, Károly hercegtől.

Másfél évtizedes tündérmesének indult, viszont csúfos botránysorozatba fulladt Diana hercegné és Károly herceg házassága - írja az MTI.

Már 28 éve annak, hogy a walesi hercegi pár 1992. december 9-én bejelentette, hogy különköltözik.

A hivatalos közlemény semmiféle meglepetést nem keltett, hiszen hónapok óta mindenki számára világos volt, hogy házasságuk a tönk szélére jutott.

A herceg és a hercegné állítólag barátaikon keresztül beszélt a sajtónak, mindketten egymást okolták a házasság tönkretételéért.

Károly ismét viszonyt kezdett korábbi szeretőjével, Camilla Parker-Bowlesszal,

míg Diana lovasoktatójával, James Hewitt-tal randevúzgatott.

A hercegné e kapcsolatának tényét később megerősítette egy Martin Bashir által készített interjúban, Károly pedig már több mint egy évvel korábban beismerte viszonyát Jonathan Dimbleby televíziós műsorában.

Károly és Diana eleinte csak csendben gyűlölte egymást, a perpatvar mind csúnyább jelei azonban egyre nagyobb részletességgel kerültek a nyilvánosság elé.

A királyi család „szennyesében” előszeretettel turkáló bulvársajtónak egyre kevesebb gondot okozott a megfelelő értesülések beszerzése, miután a hercegi pár napról napra szinte maguk szállították azokat.

Ebben elsősorban Diana járt az élen, ügyesen megragadva minden kínálkozó alkalmat férje és a királyi család lejáratására.

Kiemelkedő eseménye volt ennek az az 1995-ös BBC-interjú, amelyben az utolsó cseppig kiöntötte a húszmillió néző elé lelke minden terhét, igen sanyarú képet festve saját udvarbeli hányattatásairól, az ellene szőtt összeesküvésekről és intrikákról.

Ez nyilván alaposan felgyorsította a válás folyamatát, hiszen nem sokkal az adás után a felséges anyós, II. Erzsébet királynő rendelte el a királyi ház tekintélyét is teljesen aláásó nyilvános szappanopera mielőbbi befejezését és a házasság felbontását.

Ez azonban így sem ment túl könnyen, elsősorban azért, mert Diana meglehetősen magasan szabta meg távozása árát.

A hercegi pár útja végérvényesen 1996. augusztus 28-án ért véget válásuk kimondásával. Lady Di kivívott függetlensége azonban nem tartott sokáig, mivel 1997. augusztus 31-én elhunyt egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma rakpart közúti aluljárójában. Akkori párja, az egyiptomi Dodi Al Fayed és a gépkocsijukat vezető sofőr is életét vesztette.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy több mint egy évtizedre is otthonuk elhagyására kényszerülhetnek Mitholz svájci település lakói, mert 3500 tonna, a második világháborúból visszamaradt lőszert kell eltávolítani egy hegyoldalba vájt fegyverraktárból.

Forrás

MTI


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés