USA | 2020. 12. 09. – 19:22 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Új felfogásban tér vissza a gépjármű-felelősségbiztosítási piacra a General Motors (GM). A detroiti autóipari szolgáltató olyan rendszert dolgozott ki, amelyben a kocsikba szerelt számítógépek adatbázist készítenek a sofőr vezetési szokásairól, s az így összegyűjtött adatok alapján szabják meg a biztosítási díjakat.

A Hirado.hu közlése szerint azok a járművezetők, akik betartják a sebességkorlátozást és általában szabályosan vezetnek, alacsonyabb díjakra számíthatnak – közölte a társaság szerdán.

A GM számítógépes rendszere főként a gyorsulásra, a fékezésre és az általános vezetési paraméterekre alapoz, de

az is befolyásolja a sofőrről készülő adatbázist, hogy milyen gyakran használja az elektronikus vezetéssegítő rendszereket (például az ABS fékerőelosztást vagy a kipörgésgátlót), illetve, hogy mennyire figyel a gumik megfelelő állapotára

– számolt be a Daily Mail online kiadása.

A vállalat a GM OnStar internetes szolgáltatás keretében kínálja a speciális biztosítási csomagot, amely az Egyesült Államokban árult összes GM gyártmányú jármű tartozéka, de az autóvezetők számára választható lesz. A rendszer az Onstar Smart Driver (okos sofőr) elnevezésű mesterséges intelligenciára is épít, amely proaktívan javaslatokat tesz a vezetésbiztonság fokozására. Az ügyfelek ezáltal még kedvezőbb biztosítási díjakhoz juthatnak.

Ezen a héten kísérleti program indul a GM alkalmazottaival Arizonában, a rendszer bevezetése 2021 végén várható az Egyesült Államokban.

A társaság 2009-ben vonult ki a biztosítási üzletágból, amikor csődöt jelentett, és Ally Financial néven leválasztotta a GMAC pénzügyi szolgáltatásait. A vállalat az új biztosítási szolgáltatását csomagban értékesíti majd, így a biztosítási alkuszok könnyebben hozzájuthatnak a balesetekről szóló információkhoz.

Forrás


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés