USA | 2020. 12. 04. – 16:38 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: hirado.hu

Nem fér a bőrébe Elon Musk. Társasága most azon töri a fejét, minként tudna hat éven belül embereket juttatni a vörös bolygóra.

Elon Musk nem egy tétlenkedő típus: azt követően, hogy Berlinben részt vett az Axel Springer díjátadó gáláján és megpendítette, hogy nem zárkózna el a Tesla egy esetleges autóipari fúziótól, egy akvizíciót is beleértve, s miután gyorsan felrázta cégét, megüzenve, hogy csipkedjék magukat, mert részvényárfolyamuk összeomolhat, „mint üveggyöngy a kőtörő kalapács alatt”, mintegy mellesleg megemlítette a CNBC-nek, igencsak bízik benne, hogy cége embereket küldhet a Marsra, „hat éven belül”, tehát legkésőbb 2026-ig - írja a hirado.hu.

Az üzletember úgy vélte:

„ha szerencsénk van, négy éven belül” indítja űrutazóit a cég, míg egy személyzet nélküli űrhajó két éven belül útra kelhet.

A capital.fr. című francia üzleti lap emlékezetet: Musk most megerősítette korábbi, 2016-os ígéretét. Akkor ugyanis kijelentette a mexikói Guadalajában tartott 67. Világűrkongresszuson, hogy

„ha minden jól megy”, 10 éven belül embereket indít a Marsra.

Korábbi információk szerint tervezett, rozsdamentes acéljárműve akár 100 főt is képes szállítani.

A Starship nevű űrhajó fejlesztése prioritássá vált, mióta a SpaceX-nél, mióta a társaság Crew Dragon nevű űrjárműve eljuttatott két asztronautát a Nemzetközi Űrállomásra júniusban.

A hatalmas, hengeres test, a „kalapot viselő” acélsilóra emlékeztető A Starship prototípusa augusztus 4-én emelkedett a magasba, 150 méterre, majd sikeresen landolva fejezte be a tesztutat. A társaság most arra készül, hogy a Starship legközelebbi próbaútján más 15 ezer méteres magaságba emelkedjen.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés