Lengyelország | 2020. 12. 12. – 11:11 |

A varsói monolit FORRÁS: AFP/WOJTEK RADWANSKI

Az amerikai és romániai monolitokhoz hasonló fémoszlopok jelentek meg Lengyelországban is.

Összesen két monolitot fedeztek fel: az egyiket Kielce város egyik természetvédelmi területén, a másikat Varsó mellett, a Visztula partján állították fel - írja a Daily Mail-re hivatkozva az Origo.hu.

A Kielcében szerda reggel talált oszlop közel 3 méter magas, és teljesen fémből készült, a szerkezetet felfedező munkás szerint szemmel láthatóan profi iparosmunka. Mivel szemtanúk nem voltak, nem tudni, mikor állították fel az oszlopot.

A varsói monolitot szintén szerdán találták meg. A Lengyel Vízügyi Hatóság szóvivője, Sergiusz Kieruzel szerint nekik egyáltalán nem volt tudomásuk az építményről, ahogy arról sem, hogy bárki is engedélyt kapott volna a felállítására.

Eddig összesen 9 országban - köztük az Egyesült Államokban, Romániában, Németországban és Nagy-Britanniában - bukkantak fel rejtélyes monolitok. A legelső ilyen építményre Utah állam egyik elhagyatott, sivatagos vidékén talált rá egy helikopterpilóta. A háromszög alapú oszlop valószínűleg egy művész alkotása, aki a 2001: Űrodüsszea című filmnek állított emléket. Az építményt azóta elszállították.

Forrás


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés