Kína | 2020. 12. 12. – 12:34 |
Pelenkában kellene dolgozniuk a légiutas-kísérőknek. (Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/AAP/Darren England)

Kína új higiéniai irányelveket fogalmazott meg a repülőgépek személyzete számára.

A légitársaságok világszerte küzdenek a járványhelyzet következményeivel. Azért, hogy a védekezés még hatékonyabb legyen, a kínai polgári légiközlekedési hatóság új higiéniai irányelveket fogalmazott meg a repülőgépek személyzete számára – írja a BBC.

Az egyik ilyen javaslat alapján az utaskísérőknek pelenka viselését írja elő, ami az új szabályzat egyéni védőeszközökről szóló szakaszában található. A ruha alatti pluszréteggel a személyzet elkerülheti az utasok által is használt mellékhelyiségeket, ezzel csökkentve a megfertőződés esélyét.

A 49 oldalas iránymutatás főleg azokba az országokba indított charterjáratokra vonatkozik, ahol az egymillió emberre jutó fertőzöttek száma meghaladja az 500 főt.

A dokumentum továbbá előírja a légiutas-kísérők számára az eldobható orvosi maszk, kesztyű, sapka, szemüveg, valamint teljes védőruházat viselését. A felsoroltak közül a pilótáknak is javasolják az alapfelszereléseket, ellenben nekik nem kötelező a pelenka használata az utazás időtartama alatt.

A repülésre vonatkozó intézkedések országonként eltérnek. Van, ahol megkövetelik a légitársaságoktól, hogy utasaik között legalább egy helyet hagyjanak üresen, de akad, ahol az is elég, ha járaton utazókat kötelezik a maszk használatára.

Forrás


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés