| 2020. 11. 27. – 14:29 |

A mezőgazdasággal foglalkozók és a hobbikertészek egyaránt igencsak várják már az esőt, hogy az elvetett magok kikelhessenek, illetve, hogy folytatni lehessen a vetést, az ültetést. Amikor szombaton végre beborult az ég, reménykedtek az égi áldásban. Ám ezúttal a legtöbb helyen kevés esővel hatalmas vihar söpört végig a megyében. Ijesztő volt hallani, amint például a közelünkben is egy elhagyott ház tetőszerkezetét szaggatta, majd le is repítette azt.

Mint különböző tudósításokból megtudtuk, a viharos erejű szél az Ilosvai, a Nagyszőlősi, a Beregszászi, a Munkácsi, a Szolyvai, a Nagybereznai és a Huszti járásokban okozott jelentős károkat.

Az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának megyei főosztálya tájékoztatása szerint a vihar miatt 11 településen szünetelt az áramszolgáltatás, többek között Beregszászon is. Legerőteljesebben az Ilosvai járásban tombolt a vihar. Ott a járási kórház szülészeti részlegének és oktatási intézmények tetőszerkezetét rongálta meg, illetve gyökerestül tépett ki fákat. A viharos erejű szél az ilosvai járási Beregkisfalud (Сільце), Kissarkad (Горбок), Beregpálfalva (Воловиця) és Cserhalom (Дубрівка) falvakban is kárt tett az oktatási intézmények tetőszerkezeteiben. Nagyon sok helyen – így a beregszászi járási Gáton is – az úttestre hatalmas fák zuhantak, megbénítva a közlekedést.

A nagyszőlősi járási Nagy­csongován (Borzsavszke) szinte mindenki mezőgazdasági termesztéssel foglalkozik. A mezőkön, ahol több mint 1000 fóliasátorban termelnek zöldségféléket, virágokat, a szél alaposan megtépázta, sőt esetenként a levegőbe repítette a fóliákat.

-kósa-

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés