Kárpátalja | 2021. 02. 01. – 11:00 |
Fotó: a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány hatodik alkalommal szervez tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégét matematikából.

A foglalkozások célja a megyei, országos és nemzetközi matematikaversenyekre való felkészítése a 8-17 éves matematika iránt elkötelezett fiataloknak.

A képzésre a 2018/2019-es tanévben, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által megvalósított, Terebesi Viktor Emlékverseny (3-6. osztályban tanulók számára) és Geőcze Zoárd Matematikaverseny (7-11. osztályban tanulók számára) első tíz helyezettjei kaptak meghívást, mivel a 2019/2020-as tanévben a COVID-19 okozta járvány miatt a versenyek elmaradtak.

Az előző évekhez hasonlóan idén is névre szóló meghívót kaptak a tanulók. A 83 meghívottból közel 60-an éltek a lehetőséggel.

Az ifjú tehetségekkel az első hétvége folyamán 10 szakképzett pedagógus foglalkozik.

A versenyfelkészítő és tehetséggondozó hétvége programfelelőse, ötletgazdagja: Kulin Judit, az Ungvári 10. sz. Dayka Gábor Középiskola igazgatója, az Ungvári Tehetségpont koordinátora.

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel a foglalkozások szombaton offline, vasárnap pedig online módon valósulnak meg.

A pénteki napon elmaradt foglalkozásokat pedig szintén ezen a két napon pótolják be a tanulók.

A szombaton a tanulók kiscsoportokban vesznek részt a foglalkozásokon a karantén szabályokat betartva. Azaz egy teremben maximum húsz fő, egymástól másfél méteres távolságra, egészségügyi maszkban.

A teljes versenyfelkészítő program három hétvége alatt valósul meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola bázisán, az alábbi időpontokban:

2021. január 29-31., 2021. február 12-14., 2021. február 26-28.

A tehetséggondozó hétvégék alatt a gyerekek étkeztetését és utaztatását a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány biztosítja.

A programot a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

 GENIUS Jótékonysági Alapítvány


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!