Kárpátalja | 2021. 01. 30. – 15:55 |
A BorzsaVári Tehetséggondozó, Művészeti és Hagyományőrző Civil Szervezet szárnyai alá vette a kis tehetségeket.

Hirdetés

A BorzsaVári Tehetséggondozó, Művészeti és Hagyományőrző Civil Szervezet szárnyai alá vette a kis tehetségeket. A Nemzeti Tehetség Program 2019–2020 folyamán tíz alkalommal valósult meg 3 órás foglalkozásokban, melyeken 40, kiváló zenei tehetséggel megáldott gyermek vett részt. Alkalmaink fő programjai a zene, a tánc és az éneklés, kikapcsolódásként pedig elsajátíthatták a különböző kézműves mesterségek, többek között a csuhéfonás, gyöngyfűzés és rajz alapjait.

Egy közös tematikus műsort tűztünk ki célul, Indulj el egy úton címmel. A járványhelyzet azonban nem tette egyszerűvé a találkozásokat. Különféle és folyamatosan változó szabályzatoknak kellett megfelelni, a korlátozásokat betartani. Mindezek viszont nem akadályozhatták meg a zárókoncertünk megtartását, még ha az két részletben valósulhatott is meg: október 31-én és november 13-án megtörtént az ünnepélyes bemutató: a gyerekek és szülők együttlétének örömünnepe volt ez. Láthatták alkotni, táncolni, zenélni kis palántájukat, figyelemmel kísérhették fejlődésüket. A legfontosabb azonban az öröm az arcokon és a légkörben.

A záróünnepségen a Nemzeti Tehetség Program alkalmain tanultakat mutatták be, az esemény pedig természetesen a járványügyi előírások betartásával zajlott. A műsort a Cseperedő Néptáncegyüttes tagjai kezdték egyházi énekeket énekelve, majd aprók táncát láthatta a közönség, végül csatlakoztak a „nagyok”, hogy együtt járják a táncot. Ezt a háromtagú harmónika együttes műsora követte, majd a népi zenekarok  (kicsik és haladók) hegedűvel, brácsával és nagybőgővel léptek színre. Ezt követően a Hangicsáló Együttes lépett színpadra népda-
lokkal és megzenésített verseket énekeltek fuvolisták kíséretében.

A szülők kitörő tapssal jutalmazták a tehetséges gyermekek előadását, összjátékát és köszönetet mondtak a tanároknak, hogy ebben a nem könnyű időszakban is megoldották a tanulni vágyók foglalkozásait.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Emberi Erőforrás Minisztériumának és a Nemzeti Tehetség Program támogatásáért!

Debreceni Ilona,
a BorzsaVári TMH munkatársa


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 4. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!