USA | 2020. 12. 31. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Emléktáblát avattak Karády Katalin tiszteletére kedden New Yorkban, a színésznő egykori lakóházának udvarán, amely mostantól a Katalin Karády Memorial Courtyard nevet viseli.

Az emléktáblát, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg,

Magyarország New York-i Főkonzulátusa nevében Pásztor István főkonzul és B. Nagy Péter magyar diaszpóráért felelős diplomata avatta fel - írja az MTI.

Az alkotást Baráth Fábián szobrászművész készítette Karády Katalin (1910-1990) születésének száztizedik, halálának harmincadik évfordulója alkalmából.

Karády Katalin, a két világháború közötti magyar kulturális élet meghatározó alakja New York egykori magyar negyedében,

a 2. sugárút és a 80. utca kereszteződésében található házban élt 1990-ben bekövetkezett haláláig – áll a főkonzulátus közleményében.

Úgy fogalmaznak: a művésznő – miután emigrációba kényszerült – az amerikai magyarság egyik emblematikus figurájává vált és a diaszpórában élő magyarok elkötelezett támogatója volt.

Korábban hírt adtunk arról, hogy idén is jó volt jónak lenni, 185 millió gyűlt össze az autisták javára. Csaknem 185 millió forint gyűlt össze vasárnap késő estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány volt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy már az Egyesült Államokban is megjelent a mutáns koronavírus. Colorado államban egy húszas éveiben járó férfinál mutatták ki a koronavírus délkelet-angliai változatát.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés