Ukrajna | 2021. 02. 09. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az Olekszandr Razumkov Gazdasági és Politikai Kutatóközpont által végzett közvélemény-kutatás szerint az ukránok 48,8%-a támogatja az előrehozott választásokat.

Míg Zelenszkijt és Porosenkót az elmúlt év legfőbb csalódásainak nevezték,

a megkérdezettek 48,8%-a támogatja az elnöki hatáskörök korai megszüntetését és az előrehozott elnökválasztások megtartását.

A válaszadók 52,1%-a Legfelső Tanács, 54,3%-a a Miniszteri Kabinet feloszlatását támogatja.

Ezt bizonyítják a közvélemény-kutatás eredményei - írja az Ukrajinszki Novini.

Ugyanakkor a megkérdezettek 34,4%-a nem támogatja az elnök hatáskörének korai megszüntetését, 16,8%-uk nehezen tudott válaszolni.

Emellett 30,7% nem támogatja a Legfelső Tanács hatáskörének korai megszüntetését és az előrehozott választások megtartását, 17,1%-uk nehezen válaszolt a kérdésre. 

A válaszadók 28,1%-a nem támogatja a kormány lemondását, 17,5%-uk nehezen tudott válaszolni.

A felmérést január 29. és február 3. között végezték Ukrajna egész területén a felnőttek körében, kivéve az annektált Krímet és a megszállt Donbász területeit.

Összesen 2019 embert kérdeztek meg. A mintavételi hiba nem haladja meg a 2,3%-ot.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a lakosságnak csak 20%-a hisz a Covid-19 statisztikáiban Ukrajnában. Ukrajnában 2021 elején a lakosság kétharmada (67%) nem bízik a COVID-19 fertőzöttek számáról szóló hivatalos statisztikákban.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a többség támogatja a rezsiemelés elleni tüntetéseket. Ugyanakkor csak 6,3% nem támogatja, és 2,6% pedig nehezen tudott válaszolni a kérdésre.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!