Ukrajna | 2021. 02. 08. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Mihajlo Fedorov, a digitális átalakulások minisztere az Ukrajna 24 tv-csatorna adásában elmondta, hogy több mint egymillió ukrán lakosnak nincs hivatalosan beregisztrált lakcíme.

Kiemelte azt is, hogy az ország minden harmadik lakója nem lakik a regisztrált lakcímen.

"Több mint egymillió ukránnak nincs regisztációja, még személyigazolványukban sem, és minden harmadik ukrán nem a bejegyzett lakcímén él. Mivel az eljárás bonyolult, sok időbe telik a szolgáltatás igénybevétele" - idézte a tárcavezető szavait a Podrobnosztyi.ua hírportál. 

A kormány már áprilisban megkezdi az elektronikus regisztráció elindítását

- a lakóhely az okostelefonon keresztül történő regisztrálását.

Ugyanakkor a tisztviselőknek nem lesz joguk a személyigazolványban a regisztrációról szóló pecsétet követelni.

"A nyilvántartásban lesz egy bejegyzés arról, hogy egy adott személy hol él. Ez pedig egy tisztviselő feladata - belépni ebbe a nyilvántartásba, és ellenőrizni, megerősíteni, kölcsönhatásokat kialakítani annak érdekében, hogy kiderüljön, hol él az illető" - magyarázta a tárcavezető. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában 19 millió ember él szegénységben. Számos nemzetközi szervezet szerint Ukrajnában a szegénységi szint 50%-ra emelkedett.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy minden második ukrán állampolgár a szegénységi küszöb alá került. 2020 első félévének végén Ukrajnában a szegénységi ráta 51% volt, tehát minden második ukrán állampolgár a szegénységi küszöb alá került.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!