Ukrajna | 2021. 02. 05. – 14:19 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter a Legfelső Tanácsban elmondta, hogy az orvosi dolgozók külföldre távozását tartja Ukrajna nemzetbiztonságának egyik legnagyobb veszélyeként.

"Egészségügyi miniszterként leginkább az egészségügyi személyzet külföldi távozása aggaszt,

mivel úgy gondolom, hogy ez az egyik legnagyobb fenyegetés hazánk nemzetbiztonságára. Ezért úgy gondolom, hogy a bérek és a szociális normák emelése egyike azoknak az elemeknek, amelyeknek szerepelnie kell az állami politikában" - mondta Sztepanov, akit az Ukrinform.ua idéz.

Megjegyezte, hogy az egészségügyi dolgozók tisztességes béreivel kapcsolatos álláspontja változatlan maradt. 

"Úgy gondolom, hogy az orvos minimálbérének 23 ezer hrivnyának, az ápolónak 17 ezer hrivnyának és a fiatal orvosi személyzet minimális fizetése 12 ezer hrivnya kell hogy legyen. És ez az álláspontom következetes, harcolok ezért az álláspontért és a 30 éve tönkremenő egészségügyi rendszerért" - tette hozzá a miniszter.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában április végéig hosszabbítják a karantént. Ukrajnában a jelenlegi karantén a hónap végén ér véget, egyelőre április végéig hosszabbították, majd nagy valószínűséggel tovább hosszabbítják azt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy bírságolnak a kötelező biztosítás hiánya miatt Ukrajnában. Minden évben igényeli kell a biztosítási kötvényt, különben a járművezető pénzbírságot kaphat.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!