Magyarország | 2021. 02. 05. – 11:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Már jó néhány napja stabilizálódnak a koronavírus-járvány magyarországi esetszámai, de több európai országban ezek a számok emelkednek – közölte Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Szlávik János hangsúlyozta, ebben a helyzetben nem lehet mást tenni, mint fenntartani a korlátozásokat,

hiszen a napi ezer körüli esetszám és a napi száz körüli halálozás „nem engedi meg”, hogy komolyabb lazítások legyenek - írja a Hirado.

Elmondta azt is, elképzelhető, hogy újabb és újabb koronavírus-mutációk jelennek meg, s az is, hogy a jövőbeni oltásokkal „utánuk kell mennünk”, magyarán

változtatni kell az oltóanyagok összetételén.

Hozzátette, a védőoltások egyelőre a mutáns vírusok ellen is hatásosak, csak nem akkora mértékben, tehát mindenképpen megakadályozzák a fertőzés súlyossá válását.

A főorvos szerint Magyarországon még nem „dominánsak” a mutációk, így a most használt vakcinák teljes hatékonysággal védenek.

Szlávik János jó hírnek nevezte, hogy az orosz vakcináról végre megjelentek tudományos szaklapokban is információk, és bízik abban, hogy hamarosan a kínai oltóanyagról is így közölnek adatokat.

Hangsúlyozta, fel kell gyorsítani az oltások ütemét, be kell oltani az időseket és a betegeket, mert ők vannak a legnagyobb veszélyben.

„Merem remélni, hogy a közeljövőben Magyarországra is tömegesen érkezik oltás

és most már mi is megkezdhetjük a tömeges oltást” – mondta Szlávik János.

Korábban hírt adtunk arról, hogy 1652-vel nőtt a koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon. 371 988-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszországban 17 ezer alá csökkent az új koronavírus fertőzések száma. A napi növekmény 0,43 százalék, az új esetek 9,6 százaléka tünetmentes.


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 1. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!