Ukrajna | 2021. 02. 05. – 12:40 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

2021 tavaszán Ukrajnában az új szabályok szerint tartják majd a katonai behívást.

Ezek alapján, ha korábban a sorkatonákat először kiképző központokba küldték, majd a katonai egységek között osztották szét, akkor most a koncepció megváltozott – írja a Podrobnosztyi.ua az ArmiaInform nyomán.

Most a sürgős katonai szolgálatra elhívottakat azonnal közvetlenül az egységekhez küldik.

A területi személyzeti központ személyzeti ágazatának tisztje, Roman Poterlevics alezredes elmondta, hogy idén a toborzott katonák azonnal a katonai egységekben vesznek részt az alapképzésen. 

Ott a sorkatonák leteszik az esküt, tanulmányozzák a szolgálat jellemzőit, kommunikálnak a parancsnokkal és meghatározzák hivatásukat.

És csak ezután küldik őket kiképző központokba egy adott katonai specialitás kiképzésére.

Az alezredes elismerően nyilatkozik az ilyen újításról, és megjegyzi, hogy az egységparancsnokok számára ez jó, hiszen a tisztek könnyebben meg tudják állapítani, hogy ki mire képes és melyik szakterület kinek felel meg jobban, miután kommunikáltak a sorkatonákkal.

A hadkötelesek első kiküldését a katonai egységekre áprilisra tervezik. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában április végéig hosszabbítják a karantént. Ukrajnában a jelenlegi karantén a hónap végén ér véget, egyelőre április végéig hosszabbították, majd nagy valószínűséggel tovább hosszabbítják a

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a többség támogatja a rezsiemelés elleni tüntetéseket. Ugyanakkor csak 6,3% nem támogatja, és 2,6% pedig nehezen tudott válaszolni a kérdésre.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!