Ukrajna | 2021. 02. 03. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában szerdára megint gyorsult kissé a koronavírus-fertőzés terjedése, egy nap alatt több mint háromezer új beteget jegyeztek fel, ismét sokan kerültek kórházba, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma pedig mostanra meghaladta a 23 ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 3285 új esettel 1 227 164-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 165 áldozattal 23 089-re - írja az MTI.

Eddig 1 045 473-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint tízezren,

az aktív betegek száma így csaknem hétezerrel 158 602-re csökkent.

Előző nap megint kimagaslóan sok, 2159 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A legtöbb új beteget, 330-at megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel, ahol az azonosított fertőzöttek száma már mintegy 129 ezer.

Jaroszlav Kucser egészségügyi miniszterhelyettes szerdai tájékoztatóján elmondta, hogy a tárcánál kidolgoztak egy informatikai modult, amelynek segítségével egy rendszerben tárolhatják majd az összes adatot azokról, akik megkapták a koronavírus elleni oltást.

Szavai szerint ez a modul nemzetközi szabványokat alkalmaz az adatok tárolására, és lehetővé teszi, hogy az elvégzett immunizálással kapcsolatos információkat kényelmes formátumban tárolják mind az orvos, mind a páciens számára.

A rendszerben az orvos feltüntetheti, hogy a páciens milyen típusú vakcinát, és az adott napig hány dózist kapott meg,

illetve azt is, ha valamilyen okból nem volt javallott a beoltása.

Ukrajnában az eddigi információk alapján az első adag oltóanyagok várhatóan a hónap közepén érkeznek meg abból a mintegy 1,9 millió dózisból, amelyet a Sinovac kínai gyógyszergyártó vállalattól vásárolt a kormány.

Ebből egészségügyi alkalmazottakat, valamint idős embereket és krónikus betegeket terveznek beoltani.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 103,8 millió a világon. Ukrajnában 1 266 464 fertőzöttet jegyeztek fel, 24 100 a halottak száma és 1 071 606 a meggyógyultaké.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus elleni oltás igazolása Ukrajnában nem lesz kötelező, míg az oltásokhoz való hozzáférés korlátozott. Az igazolás szükség esetén azonban kiadható utazás céljából. 

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!