Ukrajna | 2021. 02. 03. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nyugdíjak: ki kapja meg a 800 hrivnya juttatást?; A Zakarpathaz kikapcsolja a 104.ua szolgáltatását; Felgyújtották: Lángol egy Epicentr bevásárlóközpont Ukrajnában; Ukrajna államhatárának megváltoztatására buzdító kárpátaljai agitátort fogott az SZBU; Máris megvan Biden első kudarca. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 2-án.

Nyugdíjak: ki kapja meg a 800 hrivnya juttatást?

Jevhenyija Kravcsuk elmondta, hogy a nyugdíjak indexálását 2021-re tervezik, és a nyugdíjasok egyes kategóriáihoz kiegészítő kifizetéseket biztosítanak. A nyugdíjak indexálása évente kötelező, ebben az évben a nyugdíjat március 1-jén számítják át.

A Zakarpathaz kikapcsolja a 104.ua szolgáltatását

Az újítások annak tudhatók be, hogy február 1-jétől a Zakarpathaz Rt. megszünteti az együttműködést a Regionális Gázipari Vállalattal. Azonban február 1-5. között a fogyasztók még igénybe vehetik a szokásos szolgáltatásokat.

Felgyújtották: Lángol egy Epicentr bevásárlóközpont Ukrajnában

Ukrajnában, a Mikolajiv megyei Pervomajszk városban hatalmas tűz keletkezett az Epicentr K elnevezésű bevásárlóközpontban. Egy férfi baltával szaladt be az épületbe, megütötte az őrt és Molotov koktélra hasonlító tárgyat dobott az előtérbe.

Ukrajna államhatárának megváltoztatására buzdító kárpátaljai agitátort fogott az SZBU

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kibernetikai szakemberei elfogták azt az agitátort, aki az interneten felhívásokat terjesztett Ukrajna területi integritásának megsértésére és az államhatalom átvételére. A "bejegyzések" terjesztése érdekében a résztvevő számos profilt készített a közösségi hálózatokon.

Máris megvan Biden első kudarca

Nem született megegyezés Joe Biden amerikai elnök koronavírus miatti gazdasági mentőcsomagjáról az elnök és kilenc, republikánus szenátor között hétfőn zajlott megbeszélésen. Biden már beiktatása előtt bejelentette, hogy 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez, ám a republikánusok egy kisebb költségvetésű, 618 milliárdos csomagot javasolnak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés