Ukrajna | 2021. 02. 03. – 14:48 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A fehérorosz politikus a legmagasabb szintű bizalommal rendelkezik az ukránok körében más országok elnökei között.

Azaz az ukránok több mint 35%-a bízik benne.

Ukrajna polgárainak 80 százaléka nem bízik Vlagyimir Putyinban.

Alekszandr Lukasenkóban, akit az EU-országok és az Egyesült Államok nem ismertek el Fehéroroszország törvényesen megválasztott elnökeként, az ukránok 36%-a bízik.  

Az ukránok rosszul viszonyulnak az Orosz Föderáció elnökéhez, Vlagyimir Putyinhoz.

Ezt bizonyítják a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KIIS) által január 27. és február 1. között végzett felmérés eredményei – tudatja a Korrespondent.net hírportál.

A válaszadók 53,6%-a nem bízik Lukasenkóban, 7,6% nehezen tudott válaszolni, 2,7% nem tudja.  A Lukasenko iránti bizalom egyensúlya -17,6%.

Az ukránok 26,7%-a bízik Joe Biden amerikai elnökben, 23,3% nem bízik benne, 25,4%-uk nehezen válaszol a kérdésre, 24,6% pedig nem tudja.  

A Fehér Ház vezetője iránti bizalom egyensúlya +3,4 százalékot tesz ki.

A megkérdezettek 26,2%-a bízik Emmanuel Macron francia elnökben, 23,2% nem bízik, 22,9%-uk nehezen válaszol, 27,6% nem tudja.  

A Macron iránti bizalom egyensúlya + 3%.

Az ukrán válaszadók mindössze 14,4%-a bízik Vlagyimir Putyin orosz elnökben. 79,8% nem bízik benne, 5,6% nehezen válaszol, 0,3% nem tudja. A Putyin iránti bizalom egyensúlya -65,4%.

Az össz-ukrán közvélemény-kutatás során 1205 válaszadót kérdeztek meg, akik Ukrajna valamennyi régiójának 86 településén éltek (a Krím Autonóm Köztársaság kivételével). Luhanszk és Donyeck régióban a felmérést csak az ukrán hatóságok által ellenőrzött területen végezték.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok 75%-a negatívan értékelte az ország fejlődését. A válaszadók 74,3%-a véli úgy, hogy a dolgok rossz irányba,10%-a szerint jó irányba haladnak.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok csaknem kétharmada szerint szükséges a koronavírus elleni oltás. Ugyanakkor az ukránok 86%-a "valós fenyegetésnek" tartja a járványt.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!