Ukrajna | 2021. 02. 02. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A koronavírus elleni oltás igazolása Ukrajnában nem lesz kötelező, míg az oltásokhoz való hozzáférés korlátozott.  

Az igazolás szükség esetén azonban kiadható utazás céljából

– jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos. 

"Eddig kizárólag a nemzetközi jog keretein belül járunk el (az úgynevezett COVID-tanúsítvány tekintetében). Vannak nemzetközi egészségügyi szabályok, amelyek egyértelműen előírják a nemzetközi oltási igazolás formáját és követelményeit" - idézte Ljasko szavait a Podrobnosztyi.ua hírportál.

Hozzátette, hogy a kormány nem vezet be más oltási dokumentumot.

Megjegyezte azonban, hogy a COVID tanúsítványt majd online módon is megszerezhetjük.

"Csak átalakítottuk az egészségügyi rendszerünket úgy, hogy szükség esetén két kattintással kiállítanak egy igazolványt egy olyan személy számára, aki utazni fog. Határátlépéskor be kell mutatni azt.

E szolgáltatás ingyenes lesz" - magyarázta Ljasko.

A tisztifőorvos kiemelte, hogy míg Ukrajnában korlátozott a hozzáférés a COVID oltásokhoz, az intézmények felkereséséhez nem szükséges az oltási igazolás.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában a polgárokra 2021 februárjában számos változás vár. Többek között változások lesznek a gázárakkal kapcsolatban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Miniszteri Kabinet fontolgatja Ukrajna adaptív karanténra való áttérésének lehetőségét. Egyes régiók enyhíthetik a korlátozásokat a sárga vagy zöld karanténzóna szintjére.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!