Ukrajna | 2021. 02. 11. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre több mint ötezer, az előző napinál mintegy másfél ezerrel több új beteget jegyeztek fel, a járvány kezdete óta elhunytak száma pedig mostanra meghaladta a 24 ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 5039 új esettel 1 258 094-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 124 áldozattal 24 058-ra - írja az MTI.

Eddig 1 098 944-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 6,5 ezren,

az aktív betegek száma így mintegy ezerhatszázzal 135 092-re csökkent.

Előző nap ismét viszonylag sok, 1784 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, a megelőző napon több mint kétezer.

A legtöbb új beteget, 482-őt az elmúlt napokhoz hasonlóan megint a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyében jegyezték fel.

Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása szerint 335 új esettel az eddig azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 131 ezret, az elhunytaké 11-gyel 2484-re nőtt.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese csütörtökön a Facebookon bejelentette: a kijevi központú Farmasoft ukrán vállalatot választotta ki a tárca arra, hogy a rendkívül alacsony hőmérsékletigényű Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcina tárolását, illetve szállítását az országon belül ellássa.

A megbízást a cég nyílt tenderen nyerte el.

A korábbi közlések alapján napokon belül várható az első szállítmány, 117 ezer dózis oltóanyag érkezése a Pfizertől. Ez lesz az első része annak mennyiségnek, amelyhez Ukrajna a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül jut. Kijev a COVAX-on keresztül 16 millió dózis vakcina érkezésére számít.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 107,3 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy meghosszabbították a korlátozásokat Németországban. A február közepén lejáró korlátozásokat egyelőre március 7-ig hosszabbítják meg.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!