Ukrajna | 2021. 02. 11. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ónos eső, hó és hóvihar: Kárpátalján akár -21 fok alatti hőmérséklet várható; Visszahelyezték tisztségébe a főerdészt Kárpátalján; Bezárnak az óvodák Beregszászban; A dolgozó nyugdíjasok nem kapnak emelést Ukrajnában; Ukrajnában 40-60 hrivnyába kerül tíz tojás. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 10-én.

Ónos eső, hó és hóvihar: Kárpátalján akár -21 fok alatti hőmérséklet várható

Kárpátalján a Megyei Hidrometeorológiai Központ romló időjárási körülményekre figyelmeztet, és narancssárga riasztást adott ki. Február 11-én hajnalban és délelőtt Kárpátalja hegyvidéki területein erős csapadék várható eső és havaseső formájában.  

Visszahelyezték tisztségébe a főerdészt Kárpátalján

2020. szeptember végén Viktor Jakovecet nevezték ki Kárpátalján a Megyei erdészeti és vadászati osztály élére. A kárpátaljai főerdészt 30 ezer hrivnya összegű kenőpénz elfogadásán érték tetten.

Bezárnak az óvodák Beregszászban

Beregszászban a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy február 11-től március 1-jéig karantént vezetnek be a város óvodáiban. A szakemberek regisztrálták, hogy hirtelen megnőtt a heveny fertőző légúti megbetegedések városunkban.

A dolgozó nyugdíjasok nem kapnak emelést Ukrajnában

Ukrajnában az év elején újraszámolták a nyugdíjakat azoknak az ukránoknak, akik betöltötték a 65. életévüket, és teljesítették a munkaviszony követelményeit.  Ez az újítás azonban nem érintette a dolgozó nyugdíjasokat.

Ukrajnában 40-60 hrivnyába kerül tíz tojás

A csirketojás ára Ukrajnában meredeken emelkedett. A szakértők az újévi ünnepek után drágulást jósoltak, és ez meg is történt. Ma 10 tojás helyenként 40-60 hrivnyába kerül, míg novemberben 10 tojást 26 hrivnyáért vásárolhattunk. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!