Kárpátalja | 2021. 02. 10. – 08:08 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Beregszászban a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy február 11-től március 1-jéig karantént vezetnek be a város óvodáiban.

A szakemberek regisztrálták, hogy hirtelen megnőtt a heveny fertőző légúti megbetegedések,

illetve a COVID-19 esetek száma városunk óvodáiban - közli Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán.

Kifejtette továbbá, hogy ebből kiindulva karantént vezetnek be a beregszászi gyermekintézményekben.

Megtudhattuk többek között, hogy az iskolák egyelőre működnek.

A polgármester tájékoztatott arról is, hogy a 7. sz. és a 6. sz. iskola, illetve az Esze Tamás Líceum azonban zárva tart a karantén miatt.

A Beregszászi Kistérség elöljárói körzeteiben egyelőre nem kritikus a helyzet, s zajlik az oktatási-nevelési folyamat a tanintézetekben. Eközben azonban folyamatosan figyelik a megbetegedések számának alakulását - írja Babják Zoltán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában kismértékben ismét nőtt az új fertőzöttek száma. A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 2656 új esettel 1 249 646-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 127 áldozattal 23 771-re.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában kötelezővé tehetik a koronavírus elleni oltást a közalkalmazottak számára. Ennek értelmében az állami alkalmazottak és a köztisztviselők számára kötelezővé tehetik a Covid-oltást.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!